Cedila & lijaki Koziol

7 items total

Cedila, cedila in lijaki - nujna oprema v vaši kuhinji

Cedila, cedila in lijaki so nepogrešljivi kuhinjski pripomočki ( tukaj si oglejte naš nakupovalni vodnik o 10 obveznih pripomočkih v kuhinji). Potrebovali jih boste za različna kuhinjska opravila, zato se prepričajte, da izberete prave dodatke, ki ustrezajo vašim potrebam.

Kakšna je razlika med cedilom in cedilom?

Tako cedila kot cedila imajo luknje, ki se uporabljajo za odvajanje tekočin iz hrane po kuhanju ali pranju. Glavna razlika med njima je, da je cedilo običajno večji pripomoček v obliki sklede z večjimi luknjami v stenah in na dnu, pogosto pa ima tudi nogice, s katerimi ga lahko postavite v umivalnik, medtem ko je cedilo pripomoček v obliki sklede, vendar z drobnimi mrežicami, pogosto opremljen z dolgim ročajem na enem koncu in majhnim na nasprotni strani, tako da ga lahko obesite nad lonec ali ga držite. Majhna mreža cedila se lahko uporablja za večje filtriranje in za pire zelenjave. Kljub temu lahko oboje uporabite za odcejanje testenin!

Lijaki pa se uporabljajo za pretakanje tekočin ali drobnozrnatih snovi v posode z majhnimi odprtinami. Namen uporabe lijaka je zmanjšati razlitje med prenosom tekočine v posodo. Z lijakom lahko pripravite domače sokove (na primer malinov sok), tinkture in likerje. Za polnjenje domačih marmelad v kozarce lahko uporabite lijak s širokim ustjem.

Kako očistim cedilo?

Čiščenje cedila se zdi težavno, zlasti če je jeklena mreža precej tanka. Lažje bo, če zmešate nekaj tople vode in nekaj kapljic tekočine za pomivanje posode ter cedilo za približno 15 minut namočite v kuhinjsko posodo. Nato ga sperite, da odstranite mlačno vodo. Vendar se izogibajte uporabi klora, belila ali zelo vroče vode, saj lahko poškodujejo nerjavno jeklo in povzročijo rjavenje. Poleg tega poskusite cedilo takoj po uporabi oprati, da bo čiščenje lažje.

Kaj morate upoštevati pri nakupu cedila ali cedila?

Pri nakupu cedila ali cedila za kuhinjo upoštevajte naslednje:

Material:

Bambus, plastika in nerjavno jeklo so le nekateri materiali, ki se uporabljajo za izdelavo cedilnikov, cedilnikov ali lijakov. Prepričajte se, da je izbrani material varen za živila, zelo trpežen in odporen na rjo. Ne pozabite, da se lahko iz nekakovostne in poceni plastike pri visokih temperaturah sproščajo škodljive snovi, zato na spletnem mestu Kulina ponujamo samo certificirane materiale brez BPA, ki so varni za živila.

Velikost:

Pomislite, koliko hrane običajno pripravite. Če kuhate veliko testenin, ker imate veliko družino, ali če za večerjo običajno kuhate veliko količino zelenjave, boste morda potrebovali večji cedilo.

Če ste ljubitelj testenin, si lahko ogledate tudi naše lonce za testenine, ki so opremljeni s pripadajočimi cedili, v katerih lahko shranite in odcedite veliko količino testenin. Če skrbite za svoje zdravje, vas bo morda zanimala tudi naša ponudba parnih loncev in parnih vložkov, ki vam bodo pomagali kuhati zelenjavo v pari - tako boste ohranili več hranilnih snovi, kot če bi zelenjavo kuhali v vodi.

Mreža/odprtine:

Vsak cedilo ima luknje različnih velikosti. Tip z drobnejšimi mrežnimi očesi se lahko uporablja za mešano sadje/zelenjavo in ima visoko funkcijo filtriranja. Cedila imajo večje luknje, zato jih ne morete uporabiti za izpiranje na primer ajdove kaše. Razmislite o hrani, ki jo običajno pripravljate, in izberite pripomoček, ki najbolj ustreza vašim potrebam.

Na spletni strani Kulina boste našli širok izbor vrhunskih cedilnikov, cedilnikov, cedilnih žlic, lijakov in žlic z režami - vse od priznanih proizvajalcev, kot so Koziol, WMF, in Joseph Joseph. Preverite nas!