Čiščenje in urejanje
Čiščenje in organizacija
Organizacija kuhinje je ključnega pomena za čas, ki ga porabite za kuhanje in čiščenje. Kako? Če je vaš kuhinjski prostor urejen in dobro organiziran ter imajo vse kuharske sestavine in orodja svoje mesto v kuhinjskih predalih in omarah, je kuhanje hitrejše, saj ne izgubljate časa z iskanjem sestavin, začimb in dodatkov. Poleg tega točno veste, kam pospraviti vse stvari, zato bo pospravljanje nereda po kuhanju popolnoma enostavno!
Kako organizirati kuhinjo?
Upoštevajte te preproste predloge za organizacijo kuhinje:
- shranjujte hrano kot profesionalec! Uporabite posode za živila za vse vrste surovin v shrambi, na kuhinjskih policah, v kuhinjskih omaricah ali na kuhinjskih pultih. To ne velja le za mleta živila, ampak tudi za začimbe in živila, kot so riž, sladkor ali kava - vse, kar se prodaja v papirnatih vrečkah ali paketih, ki se po odprtju zlahka raztresejo
- poskrbite, da boste že na prvi pogled lahko videli, kaj imate v predalih
- kupite set posode za živila v hladilniku
- poskrbite, da boste imeli pri roki vse potrebno. Orodja in sestavine, ki jih veliko uporabljate, ne shranjujte na visokih kuhinjskih policah ali na zadnji strani kuhinjskih predalov
- uporaba organizatorjev predalov
- odvrzite vse pokvarjene, neuporabne in nezaželene predmete. Čisti prostor brez nepotrebnega nereda vam bo veliko bolje koristil!
Čiščenje kuhinje - mala malca
Čiščenje kuhinje je lahko tako kot njena organizacija, enostavna in hitra, če imate pravo orodje. Če uporabljate posode za hrano in različne vrste organizatorjev, boste kuhinjske predale očistili v nekaj sekundah. Z dobro organizacijo pomivalnega prostora bo pomivanje posode postalo enostaven opravek s pomočjo širšega območja stilskih košev za odpadke, ki jih Kulina zagotavlja, da bo tudi ločevanje odpadkov pravi užitek.