Čopiči za peko
Čopiči za pecivo - dajte pecivu želeni pečat
Kaj je čopič za pecivo?
Čopič za pecivo je kuhinjski pripomoček, ki se uporablja za mazanje tekočin, kot so jajčni rumenjak, stopljeno maslo, glazure in marinade, ter za mazanje hrane. Čopiči za slaščičarstvo imajo lesen ali plastičen ročaj, njihove ščetine pa so naravne ali silikonske (silikonski čopiči so verjetno najbolj priljubljeni).
Na spletni strani Kulina ponujamo širok izbor vrhunskih čopičev za slaščičarstvo številnih znanih proizvajalcev, vključno z de Buyer, Zwilling in WMF.
Za kaj lahko uporabite čopič za pecivo?
Čopiči za pecivo se uporabljajo za mazanje razžvrkljanega jajca na pecivo, pite in drugo pecivo, za zapiranje robov raviolov ali cmokov, . Z njo lahko torto prelijete s sladko glazuro ali sirupom (za glazuro je bolje uporabiti lopatico za glazuro).
Uporabite ga lahko tudi za mazanje purana ali drugih pečenk ali za mazanje mesa z žara z omako bbq. Za druga orodja, potrebna za peko na žaru, si oglejte našo zbirko pripomočkov za žar.
Čopič za pecivo lahko namočite v vodo in ga uporabite tudi za čiščenje kristalov sladkorja s strani ponve pri pripravi domače karamele ali bonbonov.
Katere so vrste čopičev za pecivo?
Na spletnem mestu Kulina je na voljo veliko različnih vrst čopičev za pecivo:
- Čopiči z naravnimi ščetinami: naravne ščetine bolj verjetno ustvarijo enakomeren nanos stopljenega masla ali glazure, ne da bi nastale črte.Ti čopiči so sestavljeni iz silikona ali najlona. Enostavno jih je vzdrževati in so odporni na toploto. Lesenih čopičev za pecivo z naravnimi ščetinami ni mogoče prati v pomivalnem stroju.
- Silikonski čopiči: silikonski čopiči so v zadnjih letih vse bolj priljubljeni kot čopiči iz naravnih ščetin. So trpežnejši in primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, enostavno jih je čistiti, poleg tega pa ne zadržujejo arom in vonjav.
- Ščetke z dolgimi ročaji: Te ščetke imajo daljše ročaje, ki omogočajo lažji dostop v notranjost pečice, zato so idealne za kapljanje marinad, omak ali glazur na meso in pecivo v pečici.