Drugo kuhinjsko orodje
Druga kuhinjska orodja - kuhajte kot profesionalec
Kaj so kuhinjska orodja?
Kot verjetno dobro veste, so kuhinjski pripomočki ročni aparati, ki se večinoma uporabljajo v kuhinji za pripravo hrane - vse najdete na spletni strani Kulina v kategoriji kuhinjska oprema, v tej kategoriji pa so predstavljeni tudi dodatni kuhinjski pripomočki za poenostavitev kuhanja, peke, čiščenja in shranjevanja. Brez ustrezne kuhinjske opreme in pripomočkov so lahko tudi najpreprostejša opravila, kot je cedenje testenin ali merjenje suhih sestavin, težavna, zato poskrbite, da boste zbrali vso potrebno opremo. Tukaj si lahko preberete tudi naš nakupovalni vodnik o 10 osnovnih kuhinjskih pripomočkih.
Naša zbirka kuhinjskega orodja vključuje vse od mezzalun do preprostih pripomočkov, kot so škarje. Na spletni strani Kulina lahko dobite vse potrebščine za kuhinjo vrhunskih blagovnih znamk, kot so WMF, Zwilling, Eva Solo, itd.
Katere vrste kuhinjskih orodij so na voljo in čemu so namenjena?
Na spletni strani Kulina je na voljo velik izbor kuhinjskih orodij, nekatera so navedena spodaj:
- Odpirač za pločevinke: Za odpiranje pločevinke prerežejo pokrov pločevinke in jo odprejo.
- Lupilniki: Očistilec je kuhinjsko orodje, ki se uporablja za enostavno odstranjevanje zunanje lupine ali skorje sadja in zelenjave.
- Kuhinjske škarje: Ta večnamenska orodja se v kuhinji uporabljajo za različna opravila, kot so obrezovanje mesa, rezanje zelišč in odpiranje embalaže.
- Palice za meso: Z njimi meso sploščimo ali razbijamo, da postane mehkejše.
- Valjčki: To so orodja za sploščenje in valjanje testa za peko ali cvrtje.
- Minometi: Ta orodja se uporabljajo za drobljenje in mletje živil, zlasti začimb in zelišč.
- Orodje za flambiranje: To se uporablja pri spektakularni kulinarični metodi zažiganja tekočin na osnovi alkohola v živilih za okus in prikaz.
- Košare za kuhanje v pari: V njih lahko kuhate zelenjavo, morske sadeže ali druga živila na pari, tako da jih položite v košaro nad vrelo vodo.
- Kuhinjske klešče so prav tako večnamenski kulinarični pripomoček, ki se uporablja za držanje, obračanje in serviranje različnih jedi.
- Mezzalunas: Ti dvostranski ukrivljeni noži se uporabljajo za rezanje zelišč, zelenjave in drugih predmetov.
- Nazadnje imamo mesna nabodala so dolge lesene/kovinske palice, ki se uporabljajo za napeljevanje in pripravo mesnih ali zelenjavnih jedi.