Friteze za cvrtje

7 items total
168809 fz760030
289 €
TEFFZ760030
Zračni cvrtnik FR 2445, Severin
Zračni cvrtnik FR 2445, Severin
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
135 €
SEVEFR2445
Zračni cvrtnik EASY FRY OVEN & GRILL FW501815, Tefal
216 €
TEFFW501815
Zračni cvrtnik FR 2455, Severin
Zračni cvrtnik FR 2455, Severin
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
79,90 €
SEVEFR2455
Stojalo za kuhanje na pari XA491070, za cvrtnike VERSAILLO, Tefal
19 €
TEFXA491070

Globoki in zračni cvrtniki - za bolj zdravo in hrustljavo peko

Kaj bi moral vedeti o cvrtnikih na zraku?

Zračni cvrtnik je podoben pečici predvsem zato, ker peče in praži hrano, vendar se od pečice razlikuje po tem, da porabi manj olja kot običajna pečica in ima grelne elemente samo na vrhu. Tako hrana v nekaj minutah postane neverjetno hrustljava.

Zračni cvrtniki se zaradi koncentriranega vira toplote, lokacije in velikosti ventilatorja pogosto zelo hitro segrejejo ter hitro in enakomerno pripravijo hrano.

Zračni cvrtniki z zelo malo olja omogočajo pripravo jedi, ki bi jih običajno ocvrli, kot je na primer čips. Zračni cvrtniki so boljša alternativa za pripravo in uživanje teh živil in prigrizkov z visoko vsebnostjo maščob.

Kako deluje cvrtnik na zraku?

V zračnem cvrtniku hrano položite v perforirano košaro, naprava pa jo skuha tako, da okoli nje piha vroč zrak. Konvekcija nastane zaradi sile zraka, ki peče in obarva zunanjo stran hrane v košari. Hrana s kruhom, kot so zamrznjene piščančje rezine, ali škrobnata živila brez kruha, kot so ocvrt krompirček ali krompirček, bodo postala rjava, če bo temperatura zraka višja od približno 320 F.

Po čem se zračni cvrtnik razlikuje od globokega cvrtnika?

Čeprav imata cvrtnik in zračni cvrtnik nekatere podobnosti, se ta dva kuhinjska stroja tudi precej razlikujeta, nekatere od njih so poudarjene v nadaljevanju:

  • Friteze za cvrtje potrebujejo veliko olja, da je hrana temeljito prekrita. Živila, pripravljena v cvrtnikih na zrak, lahko pripravite z le žlico olja ali morda sploh brez olja.
  • Nekateri predmeti so v cvrtniku na zraku bolj hrustljavi kot v cvrtniku, saj cvrtniki na zraku uporabljajo malo ali nič olja.
  • Friteze se uporabljajo samo za cvrtje hrane. Zračne cvrtnike lahko uporabljate za več tehnik kuhanja, na primer za peko na žaru ali peko!
  • Kuhanje v cvrtniku je bolj zdravo.

Zračni in globoki cvrtniki imajo tudi nekaj skupnih prednosti. Omogočajo, da vaša kuhinja ostane čista (kar ni enostavno, če poskušate cvreti hrano v globokem olju v globoki ponvi), večino stojal in košar za zračne in globoke cvrtnike pa je mogoče pomivati v pomivalnem stroju.

Preverite našo ponudbo kuhinjskih cvrtnikov zanesljivih podjetij, kot so Tefal ali Severinin preverite, koliko lahko naredijo za vas!