Jeklena ponev odlično prevaja toploto, je trpežna, redna uporaba pa izboljša njene lastnosti in jo naredi skoraj nesmrtno. Vrhunske jeklene ponve na naš trg dobavljajo podjetja, kot so De Buyer a FisslerNjihova kakovost je brezkompromisna, zaradi brezčasnega videza pa so primerni za vse kuhinje.
- Kaj pa nova jeklena posoda?
Pred prvo uporabo jekleno posodo razžgite. Potrebujete jedilno olje za kuhanje, ki ga vlijte v približno centimetrski sloj na ponev in segrejte. Ko se olje začne kaditi, ponev zavrtite, da se povsod ocvre. Na koncu ponev obrišite s papirnato brisačo.
Sol vam bo naredila enako uslugo. V ponev dajte kilogram ali dva soli, odvisno od velikosti ponve. Vklopite visoko temperaturo in pustite, da se segreva pol ure, saj se mora iz soli kaditi. Na koncu sol izlijte in jo obrišite s krpo. - Redno vzdrževanje jeklene posode
Jeklo je razmeroma enostavno za vzdrževanje. Potrebujete le gobo in tekočino za pomivanje posode. Vsekakor se izogibajte abrazivnim peskom, žičnatim krpam in zlasti pomivalnemu stroju. Nikoli ne dovolite, da se ponev zmoči, saj lahko pride do korozije. Opekline zažgite z oljem, ki jih zlahka odstrani. - Za dolgo življenjsko dobo jeklene ponve
Jeklo se z vodo nikakor ne sprijazni, zato posode po pranju nikar ne puščajte na suhem. Vedno naj bo popolnoma suha in čista. Površino vzdržujte z jedilnim oljem, občasno pa jo lahko tudi ponovno zažgete. Jeklo bo ob redni uporabi potemnelo, vendar to ni slabo. Nasprotno, to je znak dobro uporabljene ponve. Preberite več o jeklenih ponvah.