Želite pripraviti zrezek s krompirjem in zelenjavo od začetka do konca v enem loncu? Potem so posode za peko v pečici za vas. V njih lahko cvremo in pečemo ter so še vedno odporne na visoke temperature. Poglejmo si jih podrobneje, da boste vedeli, na kaj morate biti pozorni pri kuhanju.
Najbolje je, da izberete ponev, ki je označena kot "varna za pečico" ali ima na sebi simbol pečice. Če tega ne najdete, se odločite glede materiala ponve in ročaja ter najvišje temperature, ki je za posodo varna. Te vrednosti so običajno med 200 °C in 260 °C, nekatere ponve pa so primerne za peko na žaru do 300 °C.
Za informacije o primernosti pečice ali temperaturnih mejah glejte .v specifikaciji izdelka. Ponev za peko v pečici ne zagotavlja le, da boste v njej pripravili želeno hrano, temveč tudi, da bo varno prenesla visoke temperature in zaradi njih ne bo izgubila svojih lastnosti.