Aparat za palačinke: zakaj ga potrebujete in kako izbrati pravega

Sladke, puhaste, še vroče palačinke s sadjem, jogurtom, prelite z javorjevim sirupom ali veliko kepico stepene smetane, posute s cimetom ali vanilijevim sladkorjem... Ali tudi vi čutite to jutranje ugodje? S primernim modelom za palačinke bo priprava tega kultnega zajtrka veliko lažja. Kako izbrati pravo ponev za palačinke in zakaj je vsekakor ne smete imeti v svojem kuhinjskem arzenalu? Z našim vodnikom ne boste zgrešili.


1. Zakaj posebna ponev za palačinke?

5 RAZLOGOV ZA NAKUP NAPRAVE ZA PRIPRAVO PALAČINK

  • Palačinke bodo ena kot druga v primerjavi s pripravo v običajni ponvi, poleg tega pa jih lahko brez težav pripravite več naenkrat.
  • Zahvaljujoč površini, ki se ne prijema, ste lahko vedno prepričani, da bo rezultat popoln in se ne bo zažgal.
  • Kulina za vas izbira blagovne znamke, ki uporabljajo zdravju varne materiale za spodbujanje vrhunskega doživetja okusa in ohranjanje odličnih lastnosti za dolga leta.
  • Vsestranska uporaba: na rešetki za palačinke ni treba pripravljati le palačink, temveč jo lahko uporabite tudi za pripravo odličnih volovskih rebrc, krompirjevih palačink ali celo majhnih omlet.
  • S palačinkami z nasmeški bodo nasmehi na obrazih vaših otrok še večji.

Ne glede na to, ali imate otroke ali se želite spomniti svojih brezskrbnih let, je ponev za palačinke obvezna oprema v vaši kuhinji. Če želite doseči popolnost, namesto običajne ponve za cvrtjekakovosten stroj za palačinke zagotavlja popoln videz in okus pripravljenih dobrot, poleg tega pa je kuhanje veliko hitrejše in enostavnejše.





KAJ JE TREBA UPOŠTEVATI PRED NAKUPOM PONVE ZA CVRTJE

  • Vrsta kuhalne plošče - kuhate na plinski, keramični ali indukcijski plošči? Prepričajte se, da bo ponev ustrezala vašemu štedilniku.
  • Uporabljeni materiali - jeklena ponev vam bo služila več let, titan je lahek in skorajda ne zahteva vzdrževanja, aluminij pa bo vroč v trenutku.
  • Neprijemljiva površina - če ne želite, da namesto lepih hlebčkov ostanejo koščki raztrganega testa, vedno izberite kakovostno ponev z neprijemljivo površino.
  • Velikost - izbirate lahko med številnimi različno velikimi ponvami, v katerih lahko brez težav pripravite do sedem palačink hkrati, posebnost pa so ponve poffertjes, v katerih lahko pripravite do 30 mini palačink hkrati.

Najboljše ponve za palačinke glede na ocene strank

2. Kakšen material izbrati?

Lito železo, titan, jeklo ali aluminij - izbira pravega materiala ni vedno preprosta.izdelana ponev za cvrtje. Zato je vredno vedeti, kako se uporabljeni materiali razlikujejo po svojih lastnostih, da boste z rezultatom vedno kar najbolj zadovoljni.


Ocelové pánvičky na lívance

Jeklene ponve za palačinke

Jeklo se odlikuje predvsem po svoji odpornosti in sposobnosti enakomernega prevajanja toplote. Ob pravilni uporabi in vzdrževanju bojeklena ponev za palačinke tvoj pomočnik za vse življenje.

Pred prvo uporabo jeklo ustrezno zažgite in vedite, da se z vsako naslednjo uporabo lastnosti jekla izboljšajo in ponev pridobi naravne nelepljive lastnosti brez dodanih površinskih kemikalij. Poleg tega imate še en odličen razlog, da vsak dan uživate v pregrešno dobrih ocvrtkih - pomagate svoji ponvi!

Prednosti in slabosti jeklenih likalnikov za palačinke

Prednosti

  • Visoka vzdržljivost in trdnost
  • Enakomerno prevajanje in ohranjanje toplote
  • Naravna nelepljiva površina, ki se sčasoma le še izboljšuje
  • Primerno tudi za indukcijo - jeklo se lahko uporablja na vseh vrstah kuhalnih plošč
  • Dolga življenjska doba - jeklena ponev (kot dobro vino) se ne stara, ampak zori

Slabosti

  • Lahko se pere samo ročno, jeklena zanka boli
  • V primeru nezadostnega vzdrževanja lahko rjavi

Aluminijasti kalupi za palačinke

Masivne aluminijaste ponve za palačinke imajo odlične prevodne lastnosti, hitro se segrejejo in dobro prevajajo toploto točno tam, kjer jo potrebujete.

Ker pa se aluminij sam po sebi ne razume dobro s hrano, so aluminijaste ponve opremljene z nelepljivo zgornjo plastjo, da obračanje palačink ni nočna mora. Aluminijasti kalupi za palačinke so prav tako lahki in enostavni za uporabo.

Nadpis blok s obrázkem VPRAVO

Prednosti in slabosti aluminijastih posod

Prednosti

  • Majhna teža - udobje rokovanja
  • Primerno tudi za indukcijo - lahko se uporablja na indukcijski kuhalni plošči
  • Enakomerna toplotna prevodnost na celotnem območju
  • Krajši čas ogrevanja - aluminij je pripravljen na ukrepanje v trenutku.
  • Cenovno ugodnejši v primerjavi z drugimi materiali

Slabosti

  • Večja dovzetnost za praske nelepljive plasti
  • Poceni modeli lahko sčasoma postanejo cenejši.se deformirajo in upogibajo.


Litinové pánve na lívance

Litoželezne ponve za palačinke

Litoželezna posoda bo postala nesmrtna oprema vsake dobre kuhinje. Je težka, trdna in brez težav prenese tudi zelo ekstremne razmere.

Litoželezno ponev lahko uporabljate na plinu, elektriki in indukciji, prav tako vam ni treba skrbeti, da bi jo postavili na odprt ogenj ali žar. In če se boste nekega dne pomotoma prenajedli palačink (na kar ne računamo), lahko litoželezno ponev uporabite celo v nujni samoobrambi ali kot orodje za fitnes.

Prednosti in slabosti litoželeznih ponev

Prednosti

  • Ohranil se bo za prihodnje generacije- lito železo je praktično neuničljivo.
  • Odlične toplotne lastnosti - toplota traja dolgo, zaradi debelih sten in dna pa toploto oddaja popolnoma enakomerno
  • Delna neprijemljiva prevleka - potrebna je majhna količina maščobe, vendar se z uporabo nelepljivost nekoliko poveča

Slabosti

  • Nagnjenost k rjavenju - lito železo ni prijatelj vode, zato ga takoj temeljito osušite in ga ne umivajte v pomivalnem stroju.
  • Večja teža - roko na srce, ne bo tako, kot če bi se igrali z listom papirja


3. Glavna merila za izbiro pekača za palačinke

Dobro, zdaj ste že uganili, da si aparat za palačinke zasluži mesto v vaši kuhinji. Katera so zlata pravila, ki jih je treba upoštevati pri izbiri?


3.1 Neprijemljivost!

Raztrgane palačinke in zažgani koščki testa? Nesprejemljivo! Kupite posebno ponev samo zato, da boste lahko dosegli rezultat. popolnoma okrogle, puhaste palačinke. Ne podcenjujte svojih zahtev in poiščite ponev, ki ne bo pokvarila vaših kuharskih prizadevanj.

  • Kot smo povedali zgoraj, jeklena ponev po pravilnem žganju in vsaki naslednji uporabi razvije naravno nelepljivo površino.
  • Če ne želite čakati, lahko posežete po kakovostni ponvi za palačinke iz aluminija z nelepljivo prevleko, ki zagotavlja rezultat brez opeklin, vendar je bolj nagnjena k praskam.
  • Litoželezna ponev pa bo služila več generacij, vendar je treba njene nelepljive lastnosti pogosto okrepiti z malo maščobe.

Nepřilnavost

Naš nasvet:
"Ne praskaj" ali pripomočki za občutljivo kuhanje
->
Image
Kuhinjski pripomočki za vse površine
Izbirate lahko med široko paleto silikonskih, plastičnih in lesenih kuhalnic, zajemalk, lopatk ali lopatic, ki ne bodo poškodovale površine vaše nove ponve!

Visokokakovostni obračalniki in lopatke

Na velikosti záleží

3.2 Velikost je pomembna!

V ponvi lahko na primer pripravite 3 večje palačinke, 7 manjših ali celo 30 miniaturnih! Od vas je odvisno, katera velikost vam je ljubša.

Toda kaj bomo rekli, poraba testa na ponev in splošna "bogastvo" na krožniku sta plus minus podobna in gre bolj za estetski in povsem subjektivni vtis. In nenazadnje gre za to, koliko željnih jedcev bo uživalo v svoji porciji.

3.3 Ali kuhate na plinu, elektriki ali indukciji? Prepričajte se, da je friteza primerna za vašo kuhalno ploščo!

  • Vsaka ponev ni primerna za indukcijo, zato bodite previdni in izberite ponev iz feromagnetnega materiala - nerjavnega jekla, litega železa, jekla itd.
  • Poleg indukcijskih kuhalnih plošč vam ni treba toliko skrbeti, saj je večina aparatov za palačinke kos plinskim, keramičnim in električnim kuhalnim ploščam.

Elektřina nebo indukce?

Dovolj je ena dobra palačinka: stavite na zaupanja vredne blagovne znamke

Na trgu je nešteto proizvajalcev kuhinjske opreme in številni od njih ponujajo ponve za cvrtje. Različne blagovne znamke se ne razlikujejo le po ceni, ampak tudi po kakovosti. Če iščete opremo, ki vam bo služila dolga leta, pričakujte nekoliko višjo ceno, vendar vas bo ponev za palačinke nagradila z neprekosljivo vzdržljivostjo. Pri Kulini izbiramo preverjene blagovne znamke, ki jih kupujemo in uporabljamo tudi sami.

Image
Toda!
Ponev za palačinke ali rešetka za palačinke?

Če se ne držite popolne oblike palačink ali če imate raje tanke palačinke in si le občasno privoščite kvašene palačinke, poiščite rešetko za palačinke.

Posebne ponve za palačinke nimajo razcepljenega dna, zato v njih lahko pripravite velike palačinke in omlete. Vendar lahko v njih pripravite tudi manjše palačinke, čeprav morate upoštevati, da oblika pogosto ne bo pravilna in da lahko testo pri pripravi več palačink naenkrat steče s kosov.

V vsakem primeru se nobena od teh posebnih posod ne bo izgubila v kuhinji. Naš podroben vodnik vam bo pomagal pri nakupu rešetke za palačinke.

Naš nasvet
Preberite tudi
->
Image
Mreža za palačinke - strokovni svetovalec
Če želite poleg palačink poskusiti tudi tanke francoske palačinke, v vaši kuhinji ne sme manjkati posebna rešetka za palačinke. Na kaj morate biti pozorni pri izbiri?
POGOSTA VPRAŠANJA
Pogosto zastavljena vprašanja ob sanjarjenju o palačinkah
Kakšna je razlika med palačinkami in palačinkami?
Palačinka je tanka, večja palačinka iz testa, sestavljenega iz moke, mleka in jajc. Palačinka ima manjši premer in je bolj puhasta od palačinke, kar je posledica uporabe kvasa ali pecilnega praška.
Iz katere moke se pripravljajo palačinke?
Uporabite lahko navadno in polgrobno moko, primerna je tudi ječmenova moka. Testo iz navadne in ječmenove moke se bo bolje raztezalo, medtem ko bo polgrobna moka manj grudičasta.
Kako narediti palačinke brez kvasa?
Ste svojim bližnjim za zajtrk obljubili palačinke, a se je nedeljska budilka pokvarila, vi pa nimate časa za testo za palačinke? Nič hudega, uporabite pecilni prašek. Ta ima sicer znani kvasni priokus, vendar ga zlahka odpravite, če del mleka v testu nadomestite s fermentiranim mlečnim izdelkom - na primer jogurtom ali kefirjem.
Zakaj se palačinke zažgejo?
Če se ocvrtki prilepijo na dno ponve, lahko v testo dodate malo maščobe (maslo ali sončnično, repično ali kokosovo olje). Vendar tudi najboljše testo ne bo naredilo čudežev, če nimate prave ponve za palačinke z neprijemljivo površino in popolnoma ravnim dnom.
Kdaj obrniti palačinke?
Pravi čas za obračanje je, ko je površina testa videti nekoliko napihnjena in se začnejo delati majhni mehurčki.


Končni povzetek

Zjutraj si lahko palačinke (ne samo) privoščite sebi ali celotni družini.

  • Če želite zagotoviti, da vas ta poslastica nikoli ne razočara in da vam ne bo treba opraviti preveč dela, se opremite z ponev za palačinke, na katero se testo ne bo prijelo. Izberite ponev iz aluminija, jekla ali litega železa.
  • Ne pozabite na združljivost z vašo kuhalno ploščo, zlasti če kuhate na indukciji.
  • Glede velikosti izberite čisto glede na vaše želje in število gostov.