Okusen zrezek se začne s kakovostnim mesom. Izberite starano govedino, po možnosti iz visokega fileja ali zrezka. Pomembno je tako imenovano marmoriranje, tanka plast maščobe med mišičnimi vlakni, ki zagotavlja sočnost in okus. Razrežite meso z ostrim nožem na 2,5 do 4 cm visoke rezine.
Meso vzemite iz hladilnika in ga pred peko pustite počivati na sobni temperaturi približno 30 minut do ene ure. To bo zagotovilo enakomerno porjavitev.
Za popoln zrezek je potrebna zelo visoka temperatura. Pan tudi segrevajte na visoki temperaturi, dokler se ne začne kaditi, kar lahko traja od 5 do 10 minut, pri litoželeznih ponvah tudi dlje. Prepričajte se, da je meso res vroče, preden ga položite v ponev. Le tako se meso ne bo prijelo na ponev in ne bo tvorilo značilne skorjice.
Bodite pozorni na ojačevalnik
Čeprav vas bo morda zamikalo, da bi zaradi prihranka časa uporabili pospeševalnik na indukcijski plošči, ga tokrat pustite pri miru. Ponev sicer potrebuje visoko temperaturo, vendar z uporabo pospeševalnika tvegate, da se temperatura dvigne tako hitro, da se ponev pregreje in povzroči nepopravljive poškodbe. Poleg tega lahko turbo segrevanje povzroči neenakomerno porazdelitev toplote in posledično neenakomerno pečen zrezek.