Za pripravo popolnoma sočnega zrezka ni potrebna le spretnost, temveč tudi pravi pripomočki. Za ljubitelje mesa so jeklene ponve očitna izbira - so trpežne, vsestranske in odlično prevajajo toploto. Spoznajte, zakaj ta neuničljiva pločevina ne sme manjkati tudi v vaši kuhinji.
- Odporen na vse temperature
Jeklo ima odlično toplotno odpornost, zato lahko v celoti izkoristite prednosti kuhanja pri visokih temperaturah. Jeklo tudi dobro prevaja in shranjuje toploto. Je idealna izbira za kuhanje mesa na visoki temperaturi. - Izboljša njegove lastnosti
Več o jeklena ponev kuhate in cvrete, boljša je. Z uporabo ponve bo počrnela, kar ni slabo, temveč je pozitivna sprememba. Za katero drugo kuhinjsko posodo lahko rečete, da se z leti izboljšuje? - Popolnoma neškodljivo
Površina železa ponve je zelo trden in ga med običajno uporabo ne boste opraskali. Druge ponve lahko med kuhanjem sprostijo zaključke in pridejo v hrano, pri jeklu pa se vam to v nobenem primeru ne bo zgodilo. - Vsi viri toplote
Jeklo je feromagnetna kovina, zato lahko hrano z njim pripravljate na vseh virih toplote, tudi na indukciji. Zato vam ne bo treba skrbeti, kaj boste počeli s to ponevjo, ko boste dobili indukcijski kuhalnik. - Robusten in trden
Na prvi pogled jeklena posoda daje trden vtis in ne samo, da je videti trda, ampak tudi zares je. Ob pravilnem ravnanju vam bo služila dolga leta in morda boste svojo ljubljeno posodo celo zapustili potomcem.