Japonski nož za narezovanje CHUTOH 7000D, 16 cm, MIYABI
Code: MB34542161Related products
Product detailed description
"Vsak kuharjev nož je pogled v njegovo dušo."
Rokusaburo Michiba, strokovnjak za japonsko kuhinjo in kuhar
Izjemno oster srednje velik japonski nož CHUTOH, idealen za rezanje mesa ali rib. Tanko in stabilno 16 cm dolgo rezilo zagotavlja popoln nadzor nad rezanjem. S tem nožem lahko kirurško natančno narežete meso. Poleg mesa lahko CHUTOH uporabite tudi za večje kose zelenjave in sadja. To izjemno orodje za rezanje z udobnim ročajem ne sme manjkati v osnovni opremi ne le azijskih kuharjev.
Specifikacije: dolžina rezila 16 cm, dolžina ročaja 14 cm, teža 0,443 kg
Nože serije MIYABI 7000D odlikuje visoka kakovost izdelave - poudarka na estetiki ni mogoče zanikati že na prvi pogled. Robusten in težji ročaj v črni barvi je kombiniran z nerjavnim jeklom, kar ustvarja sodoben videz. Večja teža nožev in izjemna ostrina te serije omogočata, da se izkoristi celoten rezalni potencial lastne teže noža. Težate serije je primerljiva z noži zahodnega sloga, kar bodo cenili predvsem tisti, ki radi delajo s težjim orodjem. Varovalo je integrirano kot del rezila iz enega kosa jekla. Zagotavlja pravilno porazdelitev teže ter natančno in varno upravljanje nožev. Priključki iz nerjavečega jekla na varovalu se brezhibno združijo z ročajem in povečajo njegovo trdnost.
Jedro noža je izdelano iz jekla CMV60 visoke trdote, ki vsebuje kobalt, molibden in vanadij. Za doseganje še boljših lastnosti je bil uporabljen edinstven postopek kaljenja CRYODUR®, med katerim jeklo zaledeni na -196 °C. Dobljeni material se ponaša z izjemno trdoto. Damascenski videz je ustvarjen z dodatnimi 64 plastmi nerjavečega jekla dveh različnih trdot, zato je vzorec na vsakem nožu edinstven. Tradicionalno ročno brušenje Honbazuke je dokazano z večstoletnim delom mojstrov izdelovalcev nožev. Gre za večstopenjski postopek brušenja, pri katerem se nož najprej naostri z vertikalno in horizontalno vrtečim se brusilnim kamnom, nato pa se rezilo polira z usnjenim brusilnim trakom. Simetrično brušenje in rob Katana Edge zagotavljata enostavno prodiranje skozi neravnine. Izrezano varovalo preprečuje zdrs prstov na rezilo.
Ročaj v obliki črke D zagotavlja popoln nadzor nad rezanjem in učinkovito oporo med rezanjem. Uporabljeni kompozitni material Micarta ima videz lesa, vendar je veliko bolj odporen na kisla okolja. Noži serije MIYABI 7000D združujejo japonsko kulturo nožev s težjo kategorijo zahodnega sloga
- Izjemno trda jeklena sredica CMV 60
- Visokoogljično jeklo
- Trdota 60 Rockwell
- CRYODUR® - edinstvena metoda zmrzovalnega utrjevanja/penjenja
- 64 plasti jekla
- Damascenska ("cvetlična") oblika rezila
- Zaščita pred izrezom povečuje varnost uporabe
- Avtentična, ozka japonska oblika
- Katana Edge
- Simetrični kroj
- Edinstveno trifazno ročno brušenje Honbazuke
- Visoka obstojnost rezil, odpornost proti koroziji in optimalna prožnost
- Udoben ročaj v obliki črke D iz kombinacije Micarte ( smola + platno ) in nerjavečega jekla
- Popolno ravnotežje za udobno rokovanje z nožem
- Noži z večjo težo
- Noga iz nerjavečega jekla z logotipom
- Ni primeren za pomivanje v pomivalnem stroju
Lepota in natančnost sta glavni značilnosti japonske kulture, enako filozofijo pa že od 14. stoletja spoštuje znamka MIYABI iz Sekija, središča japonskega jedilnega pribora. Japonski tradicionalni izdelovalec nožev je združil svojo natančno izdelavo s preizkušenimi proizvodnimi postopki in standardi nemške blagovne znamke ZWILLING J. A. HENKELS. Poslovna skupina ZWILLING je tako lahko razširila svoj portfelj s proizvodnjo lastnih avtentičnih japonskih nožev v osrčju japonske industrije nožev.
Izdelovanje japonskih mečev je v deželi vzhajajočega sonca tradicija že več stoletij. Samurajski meči so bili in so občudovani zaradi svoje edinstvene elegance, ostrine, lepote in tehnične popolnosti. Natančno izdelani instrumenti MIYABI z avtentičnimi japonskimi rezili so dostojen naslednik te tradicije. Osupljiva, skoraj "kirurška" ostrina rezil ohranja teksturo uporabljenih surovin . Bodite tako zahtevni kot japonski kuharji in vaš cilj bo vedno odlično pripravljena jed.
Priporočila in vzdrževanje:
- Z noži ne režite izjemno trdih sestavin, kot so zamrznjena živila
- Noža ne izpostavljajte dolgotrajnemu stiku z vodo ali soljo
- Izogibajte se upogibanju noža
- Za ohranjanje ostrine je priporočljivo, da nož po uporabi ročno operete z blagim detergentom in ga takoj posušite
- Zaščita rezila pred udarci
- Če noža ne uporabljate dlje časa, ga zavijte v suho tkanino ali časopisni papir. Olje iz črnila, ki se uporablja v časopisnem tiskarskem stroju, ščiti rezilo pred morebitno korozijo
- Pri negi lahko rezilo obrišete s krpo, namočeno v olje, kar poveča odpornost proti koroziji
- Nož shranite na varnem mestu
Additional parameters
Category: | Japonski noži |
---|---|
Weight: | 0.45 kg |
Dolžina rezila: | 16 cm |
Število kosov v kompletu: | 1 ks |
Vrsta izdelka: | Japonski in Santoku nož |
Kolekcija: | MIYABI 7000D |
Margin: | E |
Velikost: | 16 cm |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvajalec: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!