Japonski nož Shotoh 5000MCD 67, 13 cm, javor, Miyabi
Code: MB34400131Related products
Product detailed description
"Če želite uživati v kuhanju, si morate najprej priskrbeti res dober nož."
Rokusaburo Michiba, strokovnjak za japonsko kuhinjo in kuhar
Izjemno oster japonski mali nož SHOTOH s tankim, a vzdržljivim kratkim rezilom je idealen za čiščenje, lupljenje ter rezanje zelenjave in sadja. Zaradi svojega nenavadno tankega rezila je ta nož tudi odlično orodje za nabodala za meso. Kratko rezilo in udoben ročaj omogočata natančno vodenje rezov. SHOTOH je eden najbolj priljubljenih in razširjenih nožev na Japonskem.
Specifikacije: dolžina rezila 13 cm, dolžina ročaja 9,3 cm, teža 99 g
Orodje iz serije MIYABI 5000MCD 67 je pravi kandidat za osebni nož za vse življenje. Bleščeči damasceni vzorec mrzlih cvetov rezil je edinstven in bo simboliziral vašo individualnost. Živahen vzorec se ohlapno zrcali v lesenem ročaju in ustvarja umetniško delo, ki vzbuja spoštovanje in ponižnost.
Vsak nož je rezultat pristne izdelave v "mestu nožev" Seki. Tradicionalna izdelava in sodobna tehnologija sta zagotovili najvišjo možno kakovost med komercialno proizvedenimi noži. Izjemno trdo jekleno jedro iz prahu Micro Carbide MC66 je obdano s 132 plastmi jekla dveh različnih trdot. Posebna obdelava rezila daje rezilu večplastno teksturo, zaradi česar ima vsak nož izviren in edinstven damaščanski cvetlični vzorec. Za doseganje še boljših lastnosti jeklo kalimo z edinstvenim postopkom CRYODUR®, med katerim je zamrznjeno na -196 °C. Dobljeni material se ponaša z izjemno trdoto 66 Rockwella. Nož je simetrično ročno brušen v obliki črke "V" pod kotom 10°. Tradicionalno ročno brušenje nožev Honbazuke je dokazano z večstoletnim delom mojstrov izdelovalcev nožev. Gre za večstopenjski postopek brušenja, pri katerem se nož najprej naostri z vertikalno in horizontalno vrtečim se brusilnim kamnom, nato pa se rezilo polira z usnjenim brusilnim trakom. Zaradi klinasto oblikovanega rezalnega roba rezilo zlahka prodre v živila. Klasični ročaj v obliki črke "D" je izdelan iz stabiliziranega javorjevega lesa. Priznani bogati lesni vzorec je na vsakem kosu edinstven.
Uporabljeni materiali predstavljajo zgoščeno moč naravnih virov. Struktura lesa odraža čas in elemente ter pripoveduje svojevrstno zgodbo. Medtem ko zlata mozaična plošča spominja na okrasno zaščito kultnih japonskih mečev, azijska reliefna noga slikovito izkorišča energijo noža.
- Izjemno trda jeklena sredica iz prahu Micro Carbide MC66
- Izjemno visoka vsebnost ogljika
- Trdota 66 Rockwell
- CRYODUR® - edinstvena metoda zmrzovalnega utrjevanja/penjenja
- 133 plasti jekla
- Damascensko (cvetlično) oblikovanje
- Avtentična, ozka japonska oblika
- Klinast rez v obliki črke V
- Edinstveno trifazno ročno brušenje Honbazuke
- Katana Edge
- Visoka obstojnost rezil, odpornost proti koroziji in optimalna prožnost
- Udoben ročaj v obliki črke D iz stabiliziranega javorjevega lesa
- Popolno ravnotežje za udobno rokovanje z nožem
- Relizejska noga iz nerjavečega jekla z logotipom
- Doživljenjska garancija za proizvodne napake na rezilu
- Ni primeren za pomivanje v pomivalnem stroju
Lepota in natančnost sta glavni značilnosti japonske kulture, enako filozofijo pa že od 14. stoletja spoštuje znamka MIYABI iz Sekija, središča japonskega jedilnega pribora. Japonski tradicionalni izdelovalec nožev je združil svojo natančno izdelavo s preizkušenimi proizvodnimi postopki in standardi nemške blagovne znamke ZWILLING J. A. HENKELS. Poslovna skupina ZWILLING je tako lahko razširila svoj portfelj s proizvodnjo lastnih avtentičnih japonskih nožev v osrčju japonske industrije nožev.
Izdelovanje japonskih mečev je v deželi vzhajajočega sonca tradicija že več stoletij. Samurajski meči so bili in so občudovani zaradi svoje edinstvene elegance, ostrine, lepote in tehnične popolnosti. Natančno izdelani instrumenti MIYABI z avtentičnimi japonskimi rezili so dostojen naslednik te tradicije. Osupljiva, skoraj "kirurška" ostrina rezil ohranja teksturo uporabljenih surovin . Bodite tako zahtevni kot japonski kuharji in vaš cilj bo vedno odlično pripravljena jed.
Priporočila in vzdrževanje:
- Z noži ne režite izjemno trdih sestavin, kot so zamrznjena živila
- Noža ne izpostavljajte dolgotrajnemu stiku z vodo ali soljo
- Izogibajte se upogibanju noža
- Za ohranjanje ostrine je priporočljivo, da nož po uporabi ročno operete z blagim detergentom in ga takoj posušite
- Zaščita rezila pred udarci
- Če noža ne uporabljate dlje časa, ga zavijte v suho tkanino ali časopisni papir. Olje iz črnila, ki se uporablja v časopisnem tiskarskem stroju, ščiti rezilo pred morebitno korozijo
- Pri negi lahko rezilo obrišete s krpo, namočeno v olje, kar poveča odpornost proti koroziji
- Nož shranite na varnem mestu
Additional parameters
Category: | Japonski noži |
---|---|
Weight: | 0.4 kg |
Število kosov v kompletu: | 1 ks |
Vrsta izdelka: | Japonski in Santoku nož |
Kolekcija: | MIYABI 5000MCD 67 |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvajalec: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!