Japonski noži

13 items total
Japonski nož za meso GYUTOH 7000D, 24 cm, MIYABI
Akce Sticker
313 € –8 %
286 €
MB34543241
GYUTOH Japonski nož za meso, 24 cm, 4000FC, MIYABI
Akce
192 € –7 %
178 €
MB33951241
Japonski nož Gyutoh 5000MCD, 24 cm, Miyabi
Akce Sticker
527 € –8 %
482 €
MB34373241
Japonski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
Akce
353 € –20 %
282 €
DNGRSXL9309
Japonski nož za kruh 5000FCD, 24 cm, Miyabi
Akce
253 € –8 %
232 €
MB34686241
Japonski nož za meso GYUTOH 5000FCD, 24 cm, Miyabi
Akce
291 € –8 %
265 €
MB34681241
Nož Yanagiba RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
Akce
88,03 € –20 %
Nož Yanagiba RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
70 €
FDCK8175724
Japonski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 24 cm, javor, Miyabi
Akce
373 € –9 %
338 €
MB34073241

Japonski noži - ostri kot meč

Kaj so japonski noži?

Japonski noži imajo dolgo in tanko rezilo s koničasto konico in so se prvotno uporabljali za rezanje tankih rezin surovih rib in pripravo sušija. So lažji, v roki delujejo bolj uravnoteženo in so kot nalašč za natančna opravila. Izdelani so iz tršega in tanjšega jekla - nerjavnega jekla ali hagane, ki je ista vrsta jekla, kot se uporablja za izdelavo japonskih mečev. Ročaji japonskih nožev so izdelani iz trdega lesa.

Za kaj se uporabljajo japonski noži?

Japonski noži se zaradi svojih dolgih in tankih rezil lahko uporabljajo za rezanje rib ali velikih kosov mesa (zlasti za zrezke). Obstaja veliko vrst posebnih japonskih nožev (kot so Gyutou, Yanagi, Usuba ali Deba), ki se lahko uporabljajo za vsa natančna opravila, od izkoščevanja piščanca, filetiranja rib do tankega rezanja zelenjave.

Na spletni strani Kulina boste našli kakovostne japonske nože zanesljivih blagovnih znamk, kot so Dellinger ali MIYABI. Izberete lahko tudi kovane japonske nože nizozemske blagovne znamke Forged ali preverite naše najbolje prodajane japonske nože tukaj.

Kako nabrusiti japonski nož?

Japonski noži so lahko dvorezni ali enorezni (tradicionalni). Narejeni so iz trdega jekla, ki ga je dejansko lažje ostriti kot mehko jeklo, ki se uporablja za zahodne nože. Za ostrenje noža japonskega tipa potrebujete brusni kamen. Nož lahko odnesete tudi k strokovnjaku.

Kako skrbeti za japonski nož?

Japonski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bo vaš japonski nož služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • pri rezanju z japonskim nožem ne režite neposredno na trdih površinah, kot so kamnit delovni pult, pomivalno korito iz nerjavnega jekla, krožnik ali deske za rezanje iz stekla, keramike, bambusa in drugih trdih snovi. Najboljša je deska za sekljanje iz mehke plastike
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali kovček za nože.
  • redno ostrite nož