Japonski nož SANTOKU 5000FCD, 18 cm, Miyabi
Code: MB34684181Related products
Product detailed description
"Kuhinja, v kateri ne najdete dobrega noža, ni kuhinja."
Masaharu Morimoto, strokovnjak za japonsko kuhinjo in kuhar
Izjemno oster nož SANTOKU z avtentičnim japonskim rezilom je najbolj znan pripomoček azijskega tipa. Upravičeno jo imenujemo nož treh vrlin. Odlično se izkaže pri rezanju, rezanju in sekljanju. Vsak drugi nož, prodan na Japonskem, je nož SANTOKU. Kot glavni pripomoček japonske kulinarike je ta nož hitro postal priljubljen tudi v Evropi. Priprava japonskega sušija je postala modna zadeva, SANTOKU pa je idealen nož za njegovo pripravo. Široko in dolgo rezilo s tankim robom omogoča enakomerno porazdelitev sile, zato je rezanje natančno in udobno. Višja stranica zmanjšuje trenje, zato je rezanje natančnejše. SANTOKU je odličen spremljevalec pri obdelavi mesa, rib, zelenjave in sadja. Neprekosljive lastnosti noža boste cenili na primer pri rezanju čebule. Udobna ergonomija se odlično prilega roki. Nož je nujen pri pripravi jedi po azijskih receptih.
Specifikacije: dolžina rezila 18 cm, dolžina ročaja 11,4 cm, teža 207 g
Užitek pri kuhanju se začne že pri pripravi, kjer ima nož neprimerljivo večjo vlogo. Japonski noži iz serije MIYABI 5000FCD vas bodo elegantno vodili skozi vse rituale priprave hrane. Noži s tradicionalnimi ročaji in variabilnim damascenskim rezilom so bili razviti s poudarkom na eleganci in največji praktičnosti
Jedro je izdelano iz dvojno kaljenega kromiranega jekla FC61. Za doseganje še boljših lastnosti je bil uporabljen edinstven postopek kaljenja CRYODUR®, med katerim jeklo zaledeni na -196 °C. Dobljeni material se ponaša z izjemno trdoto. Damascenski videz je ustvarjen z dodatnimi 48 plastmi nerjavečega jekla, zato je vzorec na vsakem nožu edinstven. Tradicionalno ročno brušenje Honbazuke je dokazano z večstoletnim delom mojstrov izdelovalcev nožev. Gre za večstopenjski postopek brušenja, pri katerem se nož najprej naostri z vertikalno in horizontalno vrtečim se brusilnim kamnom, nato pa se rezilo polira z usnjenim brusilnim trakom. Simetrično brušenje in rob katane zagotavljata enostavno prodiranje skozi neravnine. Izrezano varovalo preprečuje zdrs prstov na rezilo.
Ročaj v obliki črke D zagotavlja popoln nadzor nad rezanjem in učinkovito oporo med rezanjem. Robusten ročaj iz eksotičnega lesa Cocobolo Pakka ni le popolnoma uravnotežen, temveč tudi dimenzijsko stabilen. Temen odtenek lesa daje razkošen vtis. Eleganco temnega ročaja poudarjajo prefinjeni okrasni elementi. Dekorativna okrasna linija je v rdeči barvi, ki na Japonskem simbolizira strast, iskrenost in navdušenje. Drobne podrobnosti v obliki mozaičnega zatiča in podstavka iz nerjavnega jekla z logotipom ponazarjajo vzdušje Daljnega vzhoda. Popolno ravnotežje noža zagotavlja udobje in preprečuje utrujenost rok. Noži MIYABI 5000FCD bodo popolnoma zadovoljili vašo željo po natančnem orodju japonskega izvora.
- Izjemno trda sredica iz dvojno kaljenega kromiranega jekla FC61
- Drobni karbid 61 HRC
- Trdota 60 Rockwell
- CRYODUR® - edinstvena metoda zmrzovalnega utrjevanja/penjenja
- 49 plasti jekla
- Damascenska oblika rezila - spremenljiv vzorec pod različnimi koti
- Izjemno zaobljena oblika rezila
- Zaščita pred izrezom povečuje varnost uporabe
- Avtentična, ozka japonska oblika
- Rezilo Katana rob
- Simetrični kroj
- Edinstveno trifazno ročno brušenje Honbazuke
- Visoka obstojnost rezil, odpornost proti koroziji in optimalna prožnost
- Ergonomičen in dimenzijsko stabilen ročaj iz eksotičnega lesa Cocobolo Pakka
- Popolno ravnotežje za udobno rokovanje z nožem
- Noga iz nerjavečega jekla z logotipom
- Ni priporočljivo prati v pomivalnem stroju
- Doživljenjska garancija za proizvodne napake na rezilu
Lepota in natančnost sta glavni značilnosti japonske kulture, enako filozofijo pa že od 14. stoletja spoštuje znamka MIYABI iz Sekija, središča japonskega jedilnega pribora. Japonski tradicionalni izdelovalec nožev je združil svojo natančno izdelavo s preizkušenimi proizvodnimi postopki in standardi nemške blagovne znamke ZWILLING J. A. HENKELS. Poslovna skupina ZWILLING je tako lahko razširila svoj portfelj s proizvodnjo lastnih avtentičnih japonskih nožev v osrčju japonske industrije nožev.
Izdelovanje japonskih mečev je v deželi vzhajajočega sonca tradicija že več stoletij. Samurajski meči so bili in so občudovani zaradi svoje edinstvene elegance, ostrine, lepote in tehnične popolnosti. Natančno izdelani instrumenti MIYABI z avtentičnimi japonskimi rezili so dostojen naslednik te tradicije. Osupljiva, skoraj "kirurška" ostrina rezil ohranja teksturo uporabljenih surovin . Bodite tako zahtevni kot japonski kuharji in vaš cilj bo vedno odlično pripravljena jed.
Priporočila in vzdrževanje:
- Z noži ne režite izjemno trdih sestavin, kot so zamrznjena živila
- Noža ne izpostavljajte dolgotrajnemu stiku z vodo ali soljo
- Izogibajte se upogibanju noža
- Za ohranjanje ostrine je priporočljivo, da nož po uporabi ročno operete z blagim detergentom in ga takoj posušite
- Zaščita rezila pred udarci
- Če noža ne uporabljate dlje časa, ga zavijte v suho tkanino ali časopisni papir. Olje iz črnila, ki se uporablja v časopisnem tiskarskem stroju, ščiti rezilo pred morebitno korozijo
- Pri negi lahko rezilo obrišete s krpo, namočeno v olje, kar poveča odpornost proti koroziji
- Nož shranite na varnem mestu
Additional parameters
Category: | Japonski noži |
---|---|
Weight: | 0.38 kg |
Dolžina rezila: | 18 cm |
Število kosov v kompletu: | 1 ks |
Vrsta izdelka: | Japonski in Santoku nož |
Kolekcija: | MIYABI 5000FCD |
Margin: | E |
Velikost: | 18 cm |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvajalec: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!