jušni krožniki

1 items total
Globok krožnik MAMI, 24 cm, Alessi
Globok krožnik MAMI, 24 cm, Alessi
Na zalogi na spletu (4 pcs)
24 €
ALSG532

Krožniki za juhe - za serviranje juh, testenin, solat in drugega

Za kaj se uporabljajo krožniki za juho?

Krožniki za juho so globoki krožniki ali plitve sklede (odvisno od tega, kako jih vidite), ki se običajno uporabljajo za serviranje juhe ali druge tekoče hrane. Krožniki za juho, ki se od običajnih krožnikov razlikujejo po tem, da so večji in globlji, so kot nalašč za serviranje juh, enolončnic, enolončnic in drugih podobnih jedi. Večji rob jušni krožnikomogoča tudi prostor za odlaganje neužitnih koščkov ali koščka kruha, ki ga lahko ponudimo k juhi.

Krožnike za juho lahko uporabite tudi za serviranje drugih jedi, kot so testenine, solate in sladice.

Kakšna je idealna velikost jušni krožnik?

Optimalna velikost krožnika za juho se lahko razlikuje glede na želje posameznika, vendar ima tipičen jušni krožnik običajno premer med 14 cm in 30 cm. Tako lahko postrežete zadovoljivo porcijo juhe, ne da bi se razlila po robovih krožnika.

Kakšna je razlika med jušni krožnik in skledo za juho?

jedilna skleda in jušni krožnik se razlikujeta predvsem po obliki in velikosti. Na splošno so jušne sklede globlje in ožje od jušnih krožnikov, ki so pogosto položnejši in širši.

jušni krožnik je ploščata, plitva posoda s širokim robom, ki se pogosto uporablja za serviranje juh, enolončnic in drugih tekočih jedi. Uporabite jih lahko tudi za serviranje testenin, solate in drugih jedi.

Po drugi strani je jušna skleda globoka, zaobljena posoda brez ravnega roba. Ker so globlji, juha, jušna kaša ali golaž dlje časa ostanejo topli. Jedilne sklede se lahko uporabljajo tudi za serviranje žitaric, riža in drugih jedi.

Na spletni strani Kulina imamo veliko ponudbo krožnikov za juho različnih stilov in oblik vrhunskih blagovnih znamk, kot je Revol, Eva Solo, in Blomus. Ogledate si lahko tudi druge izdelke, ki jih morda potrebujete, če ste ljubitelj juh, kot so jušne sklede, jušne žlice in žlice.