Kozice

2 items total
Kozica, 24 cm, nerjaveče jeklo, Mauviel
Kozica, 24 cm, nerjaveče jeklo, Mauviel
Na zalogi na spletu (1 pcs)
285 €
ML521024

Lonci - majhni, a nepogrešljivi lonci za vsako kuhinjo

Kateri elementi sestavljajo ponev?

Ponev je nižja od običajne posode za vlaganje, ima manjši premer kot lonec za pečenje in dolg ročaj kot ponev. Uporabljajo se za kuhanje tekočin na štedilniku, zlasti če jih je treba zgostiti ali zmanjšati (npr. omake, rižote itd.). Zaradi dolgega ročaja lahko lonec zlahka držite na mestu in hkrati mešate tekočino s kuhinjsko žlico.

Za kaj uporabljate ponev?

Ponev je zelo vsestranska in je nepogrešljiva v vsaki kuhinji. Uporabljate jih lahko za:

  • priprava in zgoščevanje omak
  • kuhanje majhnih obrokov juh, enolončnic, otroške hrane, omak
  • priprava živil, kot so ovseni kosmiči ali krema
  • segrevanje majhnih obrokov hrane
  • priprava hrane za eno ali dve osebi

Katero ponev izbrati?

Na spletni strani Kulina vam ponujamo široko paleto loncev ( tukaj si oglejte naše najbolje prodajane lonce), ki so izdelani iz različnih materialov, zanesljivih blagovnih znamk, na voljo v različnih barvah in zasnovani za različne sloge notranjosti. Če ne veste, katero ponev izbrati, preberite naš končni nakupovalni vodnik o loncih tukaj in preverite naše ponve iz nerjavečega jekla iz WMF, Zwilling, Fissler. Nekatere naše ponve so opremljene s pokrovom, nekatere pa so primerne za uporabo v pečici.

Naš nasvet: Če iščete čudovite lonce za svojo kuhinjo, si oglejte bakrene lonce znamke Mauviel, de Buyer ali Eva solo, ki bodo trajale vse življenje in so videti zelo elegantno, zlasti če jih obesite na stojalo za lonce. Tukaj lahko preberete tudi naš vodnik za nakupovanje ponvic.

Kako skrbeti za lonce?

Ali veste, da večina ljudi kupi komplet loncev le dvakrat ali trikrat v življenju? Včasih smo nagnjeni k temu, da avto kupujemo pogosteje kot lonce! Zato je vredno vlagati v kakovostne lonce in uživati v njihovi funkcionalnosti še leta in vsakič, ko kuhate. Če vlagate denar v visokokakovostno posodo, morate poskrbeti tudi za njeno ustrezno oskrbo. Kako skrbeti za lonce in posode?

  • pred prvo uporabo vedno preberite navodila proizvajalca in se prepričajte, da ne dajete posode v pomivalni stroj, če to ni priporočljivo,
  • ne uporabljajte kovinskih pripomočkov, ki lahko opraskajo površino loncev, temveč lesene ali silikonske kuhinjske pripomočke
  • umazane posode ne puščajte čez noč ali jo dolgo časa namakajte (zlasti če je iz nerjavečega jekla),
  • če se želite znebiti madežev na površini ponve iz nerjavečega jekla, jo očistite s sredstvom za čiščenje nerjavečega jekla,
  • ne čistite loncev s keramično prevleko z jekleno volno,
  • železne lonce očistite takoj po uporabi in ne uporabljajte mila, ker je kovina porozna in lahko absorbira okus kemikalij,
  • izogibajte se temperaturnemu šoku, ne postavljajte vročih loncev v hladno vodo itd.
  • v litoželeznih posodah ne kuhajte kislih živil (kot je paradižnik),
  • prevlečenih loncev in ponev ne zlagajte enega na drugega, saj lahko to povzroči praske in odkruške. Obesite jih na kljuke ali jih postavite na stran.