Kuhinjske sklede Brabantia

6 items total

Kuhinjske sklede - vaše večnamensko kuhinjsko orodje

Za kaj lahko uporabite kuhinjske sklede?

Kuhinjske sklede so obvezen del vsake kuhinje. Veliko jih boste uporabljali za mešanje sestavin, mariniranje hrane, shranjevanje ostankov ali celo serviranje solate ali drugega obroka na mizo.

Iz katerih materialov so izdelane kuhinjske sklede?

  • Keramične kuhinjske sklede so elegantne v kuhinjah podeželskega ali rustikalnega sloga. Zaradi brezčasne elegance stekla jih lahko uporabljate tudi kot servirne sklede in jih postavite naravnost na jedilno mizo.
  • Posode za mešanje iz nerjavečega jekla so cenovno dostopne, prenosne, lahke in neuničljive. Sklede iz nerjavnega jekla so pri kulinaričnih opravilih, kot je stepanje, fantastične, če se ne želite ukvarjati s težko skledo, ki jo je težko dvigniti.
  • Plastične kuhinjske sklede so precej trpežne in zelo odporne na obrabo, zato so odlične za uporabo v napornem kuhinjskem življenju. Pogosto so primerni tudi za uporabo v mikrovalovni pečici.

Zakaj kuharji uporabljajo sklede iz nerjavečega jekla?

Pomembno je poudariti, da profesionalni kuharji in peki raje uporabljajo posode iz nerjavečega jekla. Nerjaveče jeklo je odporen material, ki se ne lušči, lušči in ne opraska zlahka. Sklede iz nerjavnega jekla so tudi lahke in manevrirne ter se lahko uporabljajo tudi kot dvojni kotli. Dejstvo, da nerjavno jeklo ne reagira s kislo hrano, je še en pomemben dejavnik, zaradi katerega so sklede iz nerjavnega jekla priljubljene v kulinariki.

Na spletni strani Kulina boste našli veliko izbiro kuhinjskih posod iz različnih materialov, ki jih izdelujejo znani proizvajalci, med njimi Koziol, WMF, Joseph Joseph in Brabantia. Nekatere so na voljo v priročnih, zložljivih kompletih s posodami različnih velikosti. Na voljo so tudi druga kuhinjska orodja, kot so žlice za mešanje in lopatke, ki jih lahko uporabljate poleg kuhinjske sklede. Če za mešanje testa za piškote uporabljate kuhinjsko skledo, potrebujete tudi kuhinjske merilne skodelice ali kuhinjsko tehtnico, da se prepričate, da ste dodali pravo količino sestavin.