Lonci za kuhanje
Lonci - poglejmo pod pokrov!
Lonci so tako kot ponve in noži, osnovna kuhinjska orodja. Če se sprašujete, katere lonce resnično potrebujete, kateri set loncev je najboljši za vas, kakšen material ali katerega proizvajalca kuhinjske posode izbrati, potem si oglejte, kaj imamo za vas ali pa si oglejte našo celotno ponudbo vodnik za lonce tukaj.
Kateri set loncev bo za vas najboljši?
Nakup pravega seta loncev za vašo kuhinjo je pogojen s številnimi dejavniki, kot so vrsta hrane ki jo običajno kuhate, pogostost kuhanja, vrsta štedilnika, ki ga uporabljate in število oseb, za katere kuhate. Set loncev je običajno sestavljen iz 4 do 7 loncev in vključuje:
- eden ali dva klasični lonci za juhe, enolončnice, testenine itd.
- visoki in nizki lonci za peko (majhen lonec za kuhanje riža, majhne porcije hrane itd.)
- kozica (za omake, segrevanje majhnih obrokov hran,
- ustrezni pokrovi
Katere so najboljše blagovne znamke posode za kuhanje?
V Kulini boste našli veliko blagovnih znamk visokokakovostne kuhinjske posode ter vrhunskih proizvajalcev loncev in ponev. Zelo pomembno je, da izberete preverjenega proizvajalca kuhinjske posode, saj bodo materiali vrhunske kakovosti, ki so varni za živila, vplivali tako na trpežnost loncev kot tudi na rezultate vaših kulinaričnih eksperimentov. Med blagovnimi znamkami, ki so na voljo v Kulinu, boste našli znane proizvajalce, kot so Woll, Mauviel, Staub, Fissler, Zwilling, WMF in Alessi. Izberete lahko posamične lonce ali set loncev različnih velikosti.
Kaj morate upoštevati pri izbiri seta loncev za vas?
Pri izbiri seta loncev ali posameznega lonca za kuhinjo upoštevajte naslednje:
- material: lonci iz litega železa so najboljši, ko gre za ohranjanje toplote, lahko se uporabljajo že več generacij in so kot nalašč za cvrtje in peko zrezkov, vendar so zelo težki. Tudi lonci iz nerjavečega jekla so zelo trpežni, jeklo ne reagira s kislimi ali bazičnimi živili in se ne opraska zlahka. Lahko se odločite tudi za aluminijaste ali bakrene lonce, za več podrobnosti o razlikah med temi materiali in prednostih izbire vsakega od njih pa si oglejte naš vodnik o vrhunskih loncih tukaj
- ročaji: pri izbiri posode za kuhanje si vedno natančno oglejte ročaje. Ali so dobro izolirani, da se ne segrevajo in ali so primerni za peko v pečici?
- pokrovi; ali so narejeni iz stekla in tako prosojni, ali imajo luknjo za izpust pare?
- vrsta kuhalne plošče ne pozabite, da vsi lonci niso primerni za indukcijske ali plinske štedilnike, zato vedno preverite vse podrobnosti, ki jih je navedel proizvajalec
- stil; pri loncih za kuhanje je seveda bistvenega pomena njihova kakovost, ohranjanje toplote in vzdržljivost, vendar ne pozabite, da lonci ne ostanejo vedno v kuhinjski omarici ali predalu. Če redno kuhate, so velikokrat na očeh zato poskrbite, da se njihov slog in barva ujemata s slogom vaše kuhinje