Lonci za peko

1 items total
Lonec EDO, 16 cm, 1,3 l, nerjaveče jeklo, Alessi
Akce
85 € –15 %
72 €
ALPU10116

Lonci za pečenje - majhni, a nepogrešljivi lonci za vsako kuhinjo

Kaj so lonci za pečenje?

Lonci za pečenje so nizki lonci, ki jih običajno lahko uporabljate tako na štedilniku kot v pečici. So širši kot visoki in imajo običajno pokrov ter dva majhna ročaja. Pogosto jih imenujemo tudi nizka posoda, pekač, francoska pečica ali nizozemska pečica.

Za kaj uporabljate lonec za peko?

Lonci za pečenje so zelo vsestranski in so obvezen del vsake kuhinje. Uporabljate jih lahko za:

  • kuhanje juh, enolončnic, pečenk, omak
  • kuhanje jedi iz enega lonca v pečici
  • segrevanje majhnih obrokov hrane
  • priprava hrane za eno ali dve osebi

Katero posodo za pečenje izbrati?

Na spletni strani Kulina vam ponujamo široko paleto nizkih loncev iz različnih materialov, ki jih izdelujejo zanesljive blagovne znamke in so namenjeni različnim stilom notranjosti. Če ne veste, katero posodo izbrati, preberite naš končni nakupovalni vodnik o loncih tukaj in preverite naše posode iz WMF, Zwilling, Tefal ali Smeg.

Naš nasvet: Če iščete majhne nizke lonce, si oglejte kolekcijo Mini s WMF, v kateri so nizki lonci izdelani iz visokokakovostnega in zelo trpežnega kromargana® (nerjavno jeklo 18/10) ter opremljeni z univerzalnim podstavkom TransTherm®, primernim za vse vrste štedilnikov. Visok sijaj pa bo vaši kuhinji zagotovo dodal nekaj elegance!

Kako poskrbeti za svoje lončke?

Ali veste, da večina ljudi kupi nove lonce le dvakrat ali trikrat v življenju? Včasih smo nagnjeni k temu, da avto kupujemo pogosteje kot lonce! Zato je vredno vlagati v kakovostne lonce in uživati v njihovi funkcionalnosti še leta in vsakič, ko kuhate. Če vlagate denar v visokokakovostno posodo, morate poskrbeti tudi za ustrezno nego posode. Kako poskrbeti za svoje lončke?

  • pred prvo uporabo vedno preberite navodila proizvajalca in poskrbite, da loncev ne boste dali v pomivalni stroj, če to ni priporočljivo,
  • ne uporabljajte kovinskih pripomočkov, ki lahko opraskajo površino loncev, temveč lesene ali silikonske kuhinjske pripomočke,
  • umazanih loncev ne puščajte čez noč ali jih dolgo namakajte (zlasti loncev iz nerjavečega jekla),
  • če se želite znebiti madežev na površini loncev iz nerjavečega jekla, jih očistite s sredstvom za čiščenje nerjavečega jekla,
  • ne čistite loncev s keramično prevleko z jekleno volno,
  • železne lonce očistite takoj po uporabi in ne uporabljajte mila, ker je kovina porozna in lahko absorbira okus kemikalij,
  • izogibajte se temperaturnemu šoku, ne postavljajte vročih loncev v hladno vodo itd,
  • v litoželezni posodi ne kuhajte kislih živil (kot je paradižnik),
  • prevlečenih loncev in ponev ne zlagajte enega na drugega, saj lahko to povzroči praske in odkruške. Obesite jih na kljuke ali jih postavite na stran.