Lopatke z zarezami

2 items total

Vrezane žlice - priročno cvrtje

Za kaj se uporabljajo žlice z režami?

Žlice z režami so kuhinjski pripomočki, ki imajo v skledi reže ali luknje, po katerih se razlikujejo od navadnih žlic ali žlic za mešanje. Vrezane žlice lahko uporabljate za vrsto kulinaričnih opravil, kot so

  • za odcejanje koščkov hrane iz tekočine (juhe, vrele vode, omake itd. ), zato jih imenujemo žlice cedila
  • cvrtje - cvrtje hrane v globokem, vročem olju
  • odcejanje testenin - če želite testenine odcediti iz vrele vode, jih lahko z žlico z režami poberete, medtem ko vroča voda odteče

Na spletnem mestu Kulina ponujamo različne žlice z režami in cedila, ki bodo kot nalašč za odcejanje gostejših ali redkejših omak vodilnih proizvajalcev, kot so de Buyer in WMF.

Kakšna je razlika med žlico z režami in perforirano žlico za serviranje?

Perforirana servirna žlica in žlica z režami sta vrsti žlic, ki se uporabljata za odcejanje ali serviranje hrane, vendar se razlikujeta po zasnovi in funkciji. Razlika je predvsem v velikosti in obliki rež ali lukenj.

Žlica z režami ima večje odprtine, ki omogočajo odtekanje gostejših omak in manjših delcev hrane, ko jo uporabljate za serviranje. Perforirana servirna žlica ima manjše luknjice za odvajanje odvečnega soka, sirupa ali vode.

Za najboljše rezultate svojih kulinaričnih poskusov si oglejte tudi naš izbor kompletov kuhinjskih pripomočkov ter cedil in cedilnikov.