Mesarski noži

3 items total
Nož za meso PRO, 16 cm, Zwilling
Akce Sticker
102 € –24 %
Nož za meso PRO, 16 cm, Zwilling
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
76,98 €
ZW38400161
Nož za razrezovanje PROFESSIONAL "S", 16 cm, Zwilling
Akce Sticker
90 € –25 %
66,95 €
ZW31020161
Nož za meso FOUR STAR, 16 cm, Zwilling
Akce Sticker
84,10 € –28 %
Nož za meso FOUR STAR, 16 cm, Zwilling
Na zalogi na spletu (1 pcs)
59,82 €
ZW31070161

Mesarski nož - večnamenski nož za meso

Kaj je mesarski nož?

Mesarski nož je velik kuhinjski nož, običajno z dolgim, ukrivljenim rezilom, ki je namenjen mesarjenju in razbijanju velikih kosov mesa. To je obvezna oprema za vse ljubitelje mesa in bo odličen dodatek k sekalni nož, noža za filetiranje ali nož za izkoščevanje.

Kakšna je razlika med mesarski nož in kuharski nožmesarski nož ?

Tako a kuharski nož in mesarski nož sta zelo uporabna noža z močnimi rezili. mesarski nož je specializirana vrsta kuhinjskega noža, namenjenega rezanju debelih kosov mesa. Kuharski noži pa so večnamenski kuhinjski noži, s katerimi lahko režete različna živila, tudi meso.

Običajno ima mesarski nož dolgo, ukrivljeno rezilo z navzgor obrnjeno konico, zaradi svoje oblike pa je boljše orodje za cepljenje, sekljanje in odstranjevanje mesa.

Kaj je dober mesarski nož?

Kakovosten mesarski nož bo odličen pomočnik v vaši kuhinji. Zagotavljati mora dobro ravnotežje, udoben oprijem in močno ostro rezilo, ki je prilagodljivo in omogoča lažje gibanje po kosteh. Vaš mesarski nož mora biti precej dolg, z rezilom, dolgim do 33 cm.

Na spletni strani Kulina boste našli tradicionalne mesarske nože priznanih proizvajalcev, kot so Forged, pa tudi univerzalne nože za pripravo mesa, ki jih ponujata Zwilling ali WMF. Izberite nož, ki bo najbolje ustrezal vašim potrebam, in poskrbite, da ga boste vzdrževali na najboljši možni način, da boste lahko dolga leta uživali v njegovih prednostih.

Kako skrbeti za mesarski nož?

Kuhinjski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bodo vaši mesarski noži služili dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nož za šunko shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali stojalo ali etui za nože
  • redno ostrite sekalni nož s pomočjo brusilec nožev
  • uporabite desko za rezanje, ki je primerna za nože in dovolj velika, da se vanjo lahko razreže pršut, ki ga želite narezati