Nož za razrezovanje PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
Code: ZW31020201Related products
Product detailed description
Nož za meso PROFESSIONAL "S " je tanek nož z robustnim, 20 cm dolgim rezilom in finim robom. Primeren je za pripravo vseh vrst mesa in za rezanje pečenk.
Serija PROFESSIONAL "S"
- Klasika med kakovostnimi noži
- Ergonomski sintetični ročaj v tradicionalni obliki s tremi zakovicami
- Standard pokroviteljstva
- Gladek prehod med varovalom in ročajem
- Posebno jeklo, izdelano za ZWILLING J. A. Henckels
- Rezilo FRIODUR®, utrjeno proti zmrzovanju
- Nož SIGMAFORGE® - kovan iz enega kosa
- Trdota približno 57 HRC po Rockwellovi lestvici
- Ročno brušenje
- Laserski nadzor rezila
- Doživljenjska garancija za proizvodne napake na rezilu
- Nože lahko pomivate v pomivalnem stroju, vendar je priporočljivo ročno pomivanje
Noži serije PROFESSIONAL "S" so po vsem svetu znani po temeljiti izdelavi, optimalni porazdelitvi teže in varni uporabi. To so klasični noži z zasnovo s tremi zakovicami, ki se zaradi uporabe posebnega jekla in natančnega ročnega brušenja ponašajo z visoko in dolgotrajno ostrino. Profesionalni kuharji po vsem svetu jim zaupajo, preizkusite jih tudi vi! Po prvi uporabi jih ne boste želeli zamenjati.
Uporabljene tehnologije in materiali
Za izdelavo nožev je bilo uporabljeno posebno visokokakovostno jeklo z optimalno količino kroma in ogljika, izdelano po posebnih zahtevah izključno za ZWILLING J. A. Henckels. To jeklo s trdoto po Rockwellu približno 57 HRC je prožno, ima dobro začetno rezalno zmogljivost, dolgo življenjsko dobo rezila in odlično odpornost proti koroziji. Nože iz tega posebnega jekla je tudi enostavno ostriti. Potrditev pravilnega "recepta" za njegovo proizvodnjo je dejstvo, da je bilo iz njega izdelanih že več kot 100 milijonov nožev, ne da bi se spremenila sestava jekla.
Lastnosti jekla se za proizvodnjo nožev dodatno izboljšajo s posebno patentirano metodo kaljenja FRIODUR®, pri kateri se jeklo po segrevanju na temperaturo nad 1000 °C in kaljenju zamrzne na -70 °C ter nato še dvakrat segreje na temperaturo približno 250 °C. Nastala molekularna struktura znatno poveča trdoto, žilavost in odpornost noža proti koroziji.
Rezilo je skovano iz enega kosa jekla po metodi SIGMAFORGE®, ki izboljša lastnosti jekla. Tako kovana rezila imajo gostejšo in bolj homogeno strukturo, kar zagotavlja večjo trdnost, žilavost in odpornost proti potupitvi.
Stabilno rezilo in popolna geometrija rezila zagotavljata izjemno zmogljivost rezanja in natančen nadzor pri rezanju. Oster kot zagotavlja še večjo ostrino, zato je rezanje še bolj prijetno. Zaradi klinastega reza nož brez težav prodre v hrano. Oblika podstavka omogoča intuitivno uporabo noža za enostavno in natančno rezanje.
Varovalo Standard je integrirano kot del rezila v enem kosu jekla. Zagotavlja pravilno porazdelitev teže, ščiti prste pred zdrsom na rezilu in zagotavlja natančen nadzor nad nožem.
Ergonomski ročaj je izdelan iz trpežnega sintetičnega materiala, ki je odporen proti razbitju, udarcem in živilskim kislinam. Lahko ga pomivate v pomivalnem stroju. Na ogrodje so pritrjene s tremi zakovicami. Popolna povezanost posameznih delov preprečuje zadrževanje usedlin in bakterij, zato noži izpolnjujejo stroge higienske standarde.
Vzdrževanje nožev ZWILLING
Nože s plastičnimi ročaji lahko pomivate v pomivalnem stroju, vendar je priporočljivo ročno pomivanje, saj je nežnejše do noža. Če raje pomivate v pomivalnem stroju, upoštevajte, da se lahko visokokakovostni noži poškodujejo, če med pomivanjem pridejo v stik z drugim jedilnim priborom, lonci ali ponvami. Pri vstavljanju posode v pomivalni stroj zato nujno preverite, da se rezila rezil ne dotikajo drugih predmetov. Proizvajalec za morebitno uporabo pomivalnega stroja priporoča tudi varčni program z najvišjo temperaturo 55 °C.
Brušenje nožev ZWILLING
Vsak nož je treba občasno nabrusiti. Za brušenje nožev iz serije PROFESSIONAL "S" vam lahko priporočamo vse brusilnike in brusilne kamne ZWILLING, ki jih najdete v naši ponudbi, lahko pa uporabite tudi brusilne kamne. Ponujamo tudi izvirno brušenje neposredno pri proizvajalcu - poskrbimo lahko za pošiljanje noža v ZWILLING J. A. Henckels v Nemčiji. Po potrebi vam lahko priporočimo tudi brusilca nožev, ki ima izkušnje z brušenjem nožev ZWILLING v Pragi.
Additional parameters
Category: | Mesarski noži |
---|---|
Weight: | 0.24 kg |
Dolžina rezila: | 20 cm |
Število kosov v kompletu: | 1 ks |
Vrsta izdelka: | Univerzalni nož |
Informacije o izdelku: | Primerno za pomivanje v pomivalnem stroju |
Kolekcija: | ZWILLING PROFESSIONAL S |
Margin: | D |
Velikost: | 20 cm |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvajalec: | ZWILLING |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů |
Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.
Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.