Nož za zelenjavo GOURMET, 10 cm, Wüsthof
Code: WU4060Related products
Product detailed description
Univerzalni nož za čiščenje in rezanje zelenjave, šalotke, čebule ali zelišč, brez katerega ne gre v nobeni domači ali profesionalni kuhinji. Kakovosten pripomoček z rezilom dolžine 10 cm in praktičnim ročajem za udobno in varno delo.
- Univerzalni nož za vsako kuhinjo
- Dolžina rezila 10 cm
- Idealno za rezanje in čiščenje zelenjave
Serija Gourmet
- Kakovostni, dobro uravnoteženi noži, izdelani v Solingenu
- Črn ročaj iz posebnega sintetičnega materiala
- Klasičen videz s tremi zakovicami, ki se dobro drži v roki
- Top nemško legirano jeklo X50CrMoV15, ki se uporablja
- Natančno lasersko izrezani iz jeklenega traku
- Celokovinska jedra nožev z rezilom dolžine 12 cm in več
- Izjemno rezilo, ki ga je enostavno vzdrževati
- Trdota 56-57 HRC po Rockwellovi lestvici
- Natančno ročno brušenje in poliranje za popoln rob
- Strogi stalni nadzor kakovosti, rezilo preverjeno z laserjem
- Nože lahko pomivate v pomivalnem stroju, vendar je priporočljivo ročno pomivanje
- Podaljšana garancija za proizvodne napake in napake materiala za 15 let
- Serija je v ZDA prejela ugledni znak kakovosti in higiene NSF
Serija nožev Gourmet vključuje kakovostne nože WÜSTHOF v priljubljenem tradicionalnem dizajnu s tremi zakovicami. Njihova rezila so natančno lasersko izrezana iz traku legiranega nerjavečega jekla X50CrMoV15. Izdelujejo se v 12 do 14 korakih. Zaradi uporabe visokokakovostnih materialov in natančnega brušenja se ponašajo z visoko in dolgotrajno ostrino.
Ročaj nožev Gourmet je izdelan iz trpežnega sintetičnega materiala in ima značilno obliko s tremi zakovicami. Ročaji so zasnovani v skladu z ergonomskimi zahtevami. Visokokakovostni sintetični materiali so odporni na pranje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo ročno pranje za ohranjanje kakovosti rezila, ki je primernejše za visokokakovostne nože.
S posebnim računalniško vodenim postopkom brušenja nožev WÜSTHOF se noži ohranijo popolnoma ostri. Računalnik z laserjem izmeri rezilo in robotu posreduje informacije, ki jih potrebuje za popolno ostrenje. Računalniško podprta izdelava tako omogoča nožem izjemno visoko začetno rezalno zmogljivost (po celotni dolžini rezila) in dolgo življenjsko dobo. Kakovost rezila je visoka in, kar je pomembno, zlahka ga je mogoče obnoviti.
Nenazadnje moramo omeniti tudi pomemben certifikat NSF, ki ga je serija Classic Ikon prejela v ZDA. Cilj NSF je varovati javno zdravje in okolje. Med drugim potrjuje kuhinjsko opremo, vključno z noži, ki ni škodljiva za zdravje ljudi. Izdelek je tudi preizkušen glede zasnove, varnosti materiala in uporabe. Logotip NSF boste našli na izdelkih, ki so okolju prijazni in po nepotrebnem ne obremenjujejo okolja.
Uporabljene tehnologije in materiali
Za izdelavo nožev WÜSTHOF se uporablja visokokakovostno nemško jeklo X50CrMoV15, ki ima približno 0,5 odstotka ogljika ter krom, molibden in vanadij kot legirne elemente. Zaradi dodanega kroma je odporen proti koroziji, kar je za kuhinjske nože zaželeno.
Rezilo je lasersko izrezano iz jeklenega traku. Nato se 15 minut temperira pri 1070 °C in se v dveh minutah hitro ohladi na 60 °C. Poznejše popuščanje (postopek počasnega segrevanja materiala na temperaturo 200 °C za 45 minut) razbremeni rezilo notranjih napetosti in stabilizira njegovo martenzitno strukturo. Tako rezilo doseže optimalno zahtevano trdoto 56-57° po Rockwellu in večjo žilavost.
Poseben postopek ostrenja nožev WÜSTHOF, imenovan PEtec (Precision Edge Technology), zagotavlja idealen kot rezanja. Gre za najsodobnejšo tehnologijo, pri kateri nože brusijo roboti, ki jih nadzorujejo in spremljajo računalniki. Prednost tega postopka je natančna geometrija po celotni dolžini rezila, izjemna in izjemno visoka začetna rezalna zmogljivost noža, ki je primerljiva z rezilom, ostrim kot britvica, in nenazadnje dolga življenjska doba rezila.
Stabilno rezilo in popolna geometrija rezila zagotavljata izjemno zmogljivost rezanja in natančen nadzor pri rezanju. Oster kot zagotavlja še večjo ostrino, zato je rezanje še bolj prijetno. Zaradi klinastega reza nož brez težav prodre v hrano.
Brušenje nožev WÜSTHOF
Vsak nož je treba občasno naostriti, saj se po daljši uporabi potupi. Za vzdrževanje in oživljanje rezila se uporabljajo kromirani brusni kamni, za brušenje nožev pa priporočamo brusne kamne WÜSTHOF. Za manj izkušene so na voljo tudi brusilniki z enostavnejšim upravljanjem. Nož preprosto nekajkrat nežno potegnite skozi brusilni utor in rezilo se bo obnovilo.
Ed. Podjetje Wüsthof Dreizackwerk KG je bilo ustanovljeno v Solingenu že leta 1814, v 200 letih obstoja pa se je v njem zvrstilo sedem generacij družine Wüsthof. Ponaša se z najnaprednejšimi in visoko avtomatiziranimi proizvodnimi procesi na svetu. Na primer pri proizvodnji nožev v skoraj 40 korakih uporablja 100 robotov.
Danes se noži WÜSTHOF prodajajo v več kot 80 državah po vsem svetu. Zaradi uporabe vrhunskih materialov in sodobnih računalniško vodenih tehnologij so priročne za uporabo in pripravo hrane. Kulinarični užitek sam po sebi.
Additional parameters
Category: | Noži za obrezovanje |
---|---|
Weight: | 0.1 kg |
Dolžina rezila: | 10 cm |
Število kosov v kompletu: | 1 ks |
Vrsta izdelka: | Noži za posebne namene |
Margin: | D |
Velikost: | 10 cm |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvajalec: | WÜSTHOF |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!