Nož za zrezke EPICURE, 12 cm, Wüsthof

Code: WU3968
Akce Sticker
Brand: WÜSTHOF
117 € –10 %
Nož za zrezke EPICURE, 12 cm, Wüsthof
117 € –10 % 105 €
Na zalogi na spletu (>5 pcs)

Noži EPICURE so kuhinjsko orodje za vse, ki radi kuhajo. Pomagali vam bodo premagati vse izzive. Združujejo prednosti dveh velikih filozofij: učinkovitost in lahkotnost japonskih nožev ter nemško kakovost in varnost. Utelešajo povsem novo vrsto nožev, ki se obnesejo pri vseh načinih kuhanja in postavljajo nove standarde za delovanje in zmogljivost kakovostnih nožev. Razvoj serije EPICURE je dosledno sledil želji po opustitvi odvečnega in optimizaciji potrebnega.

Detailed information

Product detailed description

Noži EPICURE so kuhinjsko orodje za vse, ki radi kuhajo. Pomagali vam bodo premagati vse izzive. Združujejo prednosti dveh velikih filozofij: učinkovitost in lahkotnost japonskih nožev ter nemško kakovost in varnost. Utelešajo povsem novo vrsto nožev, ki se obnesejo pri vseh načinih kuhanja in postavljajo nove standarde za delovanje in zmogljivost kakovostnih nožev. Razvoj serije EPICURE je dosledno sledil želji po opustitvi odvečnega in optimizaciji potrebnega.

Nož za steak EPICURE ima čvrsto in tanko rezilo. Ima brušeno hrbtišče in ravno rezilo. Brez težav reže zrezke in kotlete. Primerno za meso na žaru.

Serija EPICURE

  • Visokokakovostni kovani noži, izdelani v Solingenu
  • Popolnoma uravnoteženo z edinstveno ergonomijo za lažje delo
  • Kovan ročaj se prilagaja naravnemu gibanju roke
  • Ročaj iz posebnega materiala: naravnih vlaken in smole
  • Top nemško legirano jeklo X50CrMoV15, ki se uporablja
  • Izjemno rezilo, ki ga je enostavno vzdrževati
  • Trdota 58 HRC po Rockwellovi lestvici
  • Poseben računalniško voden postopek mletja PEtec
  • Natančno ročno brušenje in poliranje za popoln rob
  • Strogi stalni nadzor kakovosti, rezilo preverjeno z laserjem
  • Inovativno varovalo za varen oprijem
  • Gladek prehod med varovalom in ročajem
  • Brezhibno higiensko pritrjevanje seskov
  • Nože lahko pomivate v pomivalnem stroju, vendar je priporočljivo ročno pomivanje
  • Podaljšana garancija za proizvodne napake in napake materiala za 15 let

Posebnost serije EPICURE je podaljšana oblika ročaja in material, iz katerega je izdelan. Oblikovalci so za material izbrali naravna vlakna in smolo, s čimer so uporabniku omogočili prijeten občutek lesa ter vzdržljivost in higiensko čistost sintetičnih nadomestkov. Tako so združili prednosti obeh materialov in ne obremenjujejo okolja. Širša površina rezila ne omogoča le boljšega nadzora pri vodenju noža, temveč tudi hitrejše in čistejše vstavljanje hrane v posodo.

Duša vsakega noža je njegovo rezilo. Serija EPICURE je izdelana iz enega kosa legiranega jekla X50CrMoV15. Odlične lastnosti tega nerjavnega jekla so še izboljšane s postopkom kaljenja in kovanja, kar poveča rezalno zmogljivost noža in znatno podaljša življenjsko dobo rezila. Serija EPICURE se ponaša s trdoto 58 Rockwell, ki je idealna za kuhinjske nože. Noži EPICURE vam bodo všeč zaradi svoje visoke začetne ostrine, ki jo tudi dolgo ohranjajo. Rezila so trpežna in jih je enostavno nabrusiti.

S posebnim računalniško vodenim postopkom brušenja nožev WÜSTHOF se noži ohranijo popolnoma ostri. Računalnik z laserjem izmeri rezilo in robotu posreduje informacije, ki jih potrebuje za popolno ostrenje. Računalniško podprta izdelava tako omogoča nožem izjemno visoko začetno rezalno zmogljivost (po celotni dolžini rezila) in dolgo življenjsko dobo. Kakovost rezila je visoka in, kar je pomembno, zlahka ga je mogoče obnoviti.

Uporabljene tehnologije in materiali

Za izdelavo nožev WÜSTHOF se uporablja visokokakovostno nemško jeklo X50CrMoV15, ki ima približno 0,5 odstotka ogljika ter krom, molibden in vanadij kot legirne elemente. Zaradi dodanega kroma je odporen proti koroziji, kar je za kuhinjske nože zaželeno.

Natančna rezila se oblikujejo iz jeklenega traku s kovanjem v kalupu. Ti se 15 minut kalijo pri 1070 °C, nato pa se v dveh minutah hitro ohladijo na 60 °C. Poznejše popuščanje (postopek počasnega segrevanja materiala na temperaturo 200 °C za 45 minut) razbremeni rezilo notranjih napetosti in stabilizira njegovo martenzitno strukturo. To rezilu zagotavlja optimalno zahtevano trdoto 58° Rockwell in večjo žilavost.

Poseben postopek ostrenja nožev WÜSTHOF, imenovan PEtec (Precision Edge Technology), zagotavlja idealen kot rezanja. Gre za najsodobnejšo tehnologijo, pri kateri nože brusijo roboti, ki jih nadzorujejo in spremljajo računalniki. Prednost tega postopka je natančna geometrija po celotni dolžini rezila, izjemna in izjemno visoka začetna rezalna zmogljivost noža, ki je primerljiva z rezilom, ostrim kot britvica, in nenazadnje dolga življenjska doba rezila.

Stabilno rezilo in popolna geometrija rezila zagotavljata izjemno zmogljivost rezanja in natančen nadzor pri rezanju. Oster kot 15° zagotavlja še večjo ostrino, zato je rezanje še bolj prijetno. Zaradi klinastega reza nož brez težav prodre v hrano.

Na novo zasnovano varovalo z inovativno geometrijo zagotavlja enakomerno porazdelitev teže po sredini noža, kar olajša rokovanje z njim. Vgrajen je kot del rezila, izdelanega iz enega kosa jekla. Ščiti prste pred zdrsom na rezilu in zagotavlja natančen nadzor nad nožem.

Ergonomski ročaj iz naravnih vlaken in smole je zasnovan tako, da na rezani predmet deluje z večjo težo, zato je delo veliko bolj učinkovito. V sprednji tretjini je širši, proti zadnjemu delu pa se zoži. Le tako se lahko prilagodi naravnemu oprijemu roke. Hkrati zagotavlja večjo varnost in občutno lažjo uporabo. Na ogrodje sta pritrjeni z dvema zakovicama. Popolna povezanost posameznih delov preprečuje zadrževanje usedlin in bakterij.

Brušenje nožev WÜSTHOF

Vsak nož je treba občasno naostriti, saj se po daljši uporabi potupi. Za vzdrževanje in oživljanje rezila se uporabljajo kromirani brusni kamni, za brušenje nožev pa priporočamo brusne kamne WÜSTHOF. Za manj izkušene so na voljo tudi brusilniki z enostavnejšim upravljanjem. Nož preprosto nekajkrat nežno potegnite skozi brusilni utor in rezilo se bo obnovilo.

Ed. Podjetje Wüsthof Dreizackwerk KG je bilo ustanovljeno v Solingenu že leta 1814, v 200 letih obstoja pa se je v njem zvrstilo sedem generacij družine Wüsthof. Ponaša se z najnaprednejšimi in visoko avtomatiziranimi proizvodnimi procesi na svetu. Na primer pri proizvodnji nožev v skoraj 40 korakih uporablja 100 robotov.

Danes se noži WÜSTHOF prodajajo v več kot 80 državah po vsem svetu. Zaradi uporabe vrhunskih materialov in sodobnih računalniško vodenih tehnologij so priročne za uporabo in pripravo hrane. Kulinarični užitek sam po sebi.

Additional parameters

Category: Noži za zreske
Weight: 0.19 kg
Barva: Rjava
Material: Nerjaveče jeklo
Dolžina rezila: 12 cm
Število kosov v kompletu: 1 ks
Vrsta izdelka: Nož za zrezke
Kolekcija: WÜSTHOF EPICURE
Margin: D
Velikost: 12 cm
K překladu: CZ AUTO
Proizvajalec: WÜSTHOF
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: