Noži za obrezovanje

1 items total
Nož za zelenjavo CLASSIC LINE, WMF
Akce Sticker
27,49 € –16 %
Nož za zelenjavo CLASSIC LINE, WMF
Na zalogi na spletu (5 pcs)
23 €
WM1874516030

Nož za parjenje - vaše najboljše orodje za sadje in zelenjavo

Kaj je nož za obrezovanje?

Nož za obrezovanje je majhen, vsestranski nož z ostrim rezilom in konico. Je nepogrešljiv pripomoček v vsaki kuhinji in ima veliko možnosti uporabe. Ime noža za obrezovanje izvira iz njegovega namena - odrezati/olupiti zunanje plasti sadja ali zelenjave.

Za kaj lahko uporabim nož za obrezovanje?

Noži za obrezovanje so zelo vsestranski noži za zelenjavo, ki so lahko uporabni pri številnih kulinaričnih opravilih, kot so:

  • lupljenje sadja in zelenjave, luščenje jagod
  • lupljenje in rezanje paradižnika (noži za paradižnik)
  • odstranjevanje semen ali drugih trših, bolj mesnatih in neželenih delov s plodov. Čeprav obstajajo posebni instrumenti za izrezovanje, je uporaba našega noža za odrezovanje preprosta.
  • pred peko na površini testa za kruh in pecivo naredite zarezo ali druge vzorce, da testo ne razpoka
  • mletje in rezanje na kocke: manjše sestavine, kot sta šalotka ali česen, je lažje rezati z majhnim nožem.
  • obrezovanje: Z nožem za obrezovanje je mogoče obrezati liste in stebla korenja ali zelene ter odstraniti maščobo, odvečne kosti ali kite s piščanca ali školjk
  • odstranjevanje kozic

Za boljšo pripravo sadja in zelenjave si lahko ogledate tudi naše strgalnike za zelenjavo ter rezalnike in lupilnike mandoline.

Kako izbrati najboljši nož za rezanje?

Ko kupujete nož za rezanje za kuhinjo, morate biti pozorni na:

  • udobna dolžina rezila: Če imate manjšo roko, boste za dobro rokovanje raje izbrali manjše rezilo. Večina nožev za obrezovanje je dolgih od 8 do 16 cm.
  • odlična ostrina rezila: Pri izbiri najboljših nožev za obrezovanje je treba upoštevati ostrino rezila in enostavnost vzdrževanja. Prav tako morate redno ostriti rezilo.
  • udoben oprijem: Zato se za najboljši nadzor prepričajte, da se dobro drži v roki: nož za obrezovanje se uporablja za natančna kulinarična opravila.

Na spletni strani Kulina vam ponujamo najboljše nože za obrezovanje, nože za zelenjavo in nože za paradižnik priznanih proizvajalcev, kot so Eva Solo, Victorinox in Wüsthof, v različnih velikostih in iz različnih materialov.

Kako skrbeti za nož za obrezovanje?

Kuhinjski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da vam nož za rezanje služi dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali etui za nože
  • redno ostrite nož