Noži za rezanje
Noži za slanino - za enostavno rezanje kosov mesa
Kaj je nož za mastenje?
Nož za rezanje slanine, imenovan tudi "nož za rezanje", je tanek, gladek nož z odlično kakovostjo rezanja in koničastim 17-centimetrskim rezilom. To je popoln nož za:
- rezanje rdečega mesa ali perutnine
- fino rezanje surovih ali kuhanih filejev
- rezanje enakomerne debeline rezin
- larding
Na spletnem mestu Kulina so na voljo profesionalni noži za mastenje blagovnih znamk Zwilling, Wusthof ali WMF, izdelani iz trpežnega visokokakovostnega nerjavnega jekla.
Kako se naredi mastenje?
Slanina je kulinarična tehnika, ki se uporablja za pripravo velikih kosov mesa. Pri tem se s posebnim nožem, imenovanim larding knife, v meso vpletejo dolgi trakovi maščobe. Zaradi pristajanja se maščoba med kuhanjem stopi, zato so pečenka ali rebrca bolj vlažna, mehkejša in bolj aromatična.
Ko odrežete maščobne trakove, dajte mast v zamrzovalnik, preden začnete z mastenjem - trakove bo lažje vstaviti v meso, ko se bodo strdili.
Kako skrbeti za nož za mastenje?
Kuhinjski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bo vaš nož za mastenje dolgo služil, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:
- noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
- če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
- lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
- nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali etui za nože
- redno ostrite nož z brusilnikom za nože
Če v svoji kuhinji pogosto pripravljate meso, si lahko ogledate tudi našo ponudbo nožev za izkoščevanje in filetiranje.