Noži za rezanje

16 items total
Nož za filiranje GOURMET, 16 cm, Wüsthof
Akce Sticker
67 € –10 %
60 €
WU1035049116
Nož za ribe GOURMET, 20 cm, upogljiv, Wüsthof
Akce Sticker
89,52 € –9 %
81 €
WU1035047620
Nož za filiranje SYNCHROS, 26 cm, rjava, Güde
Akce Sticker
268 € –25 %
201 €
GUDES76526
Nož za filiranje rib CLASSIC, 16 cm, prožen, Wüsthof
Akce Sticker
94 € –9 %
85 €
WU1030102916
Nož za filiranje FOUR STAR, 18 cm, Zwilling
Akce Sticker
84,89 € –25 %
62,86 €
ZW31073181
Nož za filiranje CLASSIC, 20 cm, Wüsthof
Akce Sticker
104 € –9 %
94 €
WU451820
Nož za filiranje FK2, 18 cm, de Buyer
Akce Sticker
83,53 € –19 %
Nož za filiranje FK2, 18 cm, de Buyer
Na zalogi na spletu (5 pcs)
67 €
DB428318
Nož za filiranje 1905, 18 cm, F.Dick
Akce Sticker
96 € –19 %
Nož za filiranje 1905, 18 cm, F.Dick
Na zalogi na spletu (2 pcs)
77 €
FDCK8195418
Nož za filiranje RED SPIRIT, 18 cm, F.Dick
Akce Sticker
77,79 € –20 %
Nož za filiranje RED SPIRIT, 18 cm, F.Dick
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
62 €
FDCK8175418
Nož za pršut ALPHA MIKARTA, 21 cm, rdeča, Güde
Akce Sticker
142 € –24 %
107 €
GUDEM76521
Japonski nož za lupljenje EYES, 9 cm, Dellinger
Akce Sticker
39,63 € –19 %
32 €
DNGRSXLKHAUS4

Noži za filete - z našimi noži za filete brez težav odstranite kožo z ribe

Za kaj se uporablja nož za filete?

Nož za filetiranje je vrsta kuhinjskega noža, ki se uporablja za filetiranje. Spada v družino nožev za izkoščevanje in se uporablja zlasti za filetiranje in pripravo rib. Z nožem za filete rib se pri razkosavanju rib reže skozi kožo, kosti in meso.

Po čem se nož za file razlikuje od noža za izkoščevanje?

Noži za filetiranje spadajo v družino nožev za izkoščevanje, vendar so njihova prožna in kot britev ostra rezila namenjena rezanju rib in odstranjevanju kosti. Noži za izkoščevanje so boljša izbira za trše meso, kot so svinjina, govedina ali piščanec.

Kako se nabrusijo noži za ribje fileje?

Gibljivo rezilo noža za filetiranje zaradi svoje prožnosti zahteva drugačno brušenje kot ostali noži. Nož za filete je naostren od konice do pete, v nasprotju z drugimi noži, ki so naostreni od pete do konice.

Če želite izbrati idealno ostružilo za nož za filete, si oglejte našo zbirko ostružkov za nože.

Kaj je dober nož za filetiranje?

  • material - prepričajte se, da ste izbrali visokokakovosten nož z rezilom, ki ne rjavi zlahka
  • dolžina rezila - ena najpomembnejših lastnosti noža za filete je njegova dolžina. Dolžina noža mora biti odvisna od velikosti rib, ki jih najpogosteje pripravljate. Za večje ribe izberite nož z daljšim rezilom, za manjše pa s krajšim
  • tanko in prožno rezilo - ustrezna stopnja prožnosti rezila vam bo omogočila enostavno rezanje fileja in natančne reze

Na spletni strani Kulina boste našli veliko izbiro vrhunskih nožev za filetiranje priznanih proizvajalcev, kot sta Wusthof in Forged in če imate radi ribe, si obvezno oglejte našo zbirko nožev za lososa ter pribora za morske sadeže in ribe.

Tukaj lahko preberete tudi naš nakupovalni vodnik o tem, kako izbrati popolne nože za vašo kuhinjo.

Kako skrbeti za nož za filetiranje?

Kuhinjski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da vam nož za filete služi dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali etui za nože
  • redno ostrite nož