Noži za rezanje

1 items total
Nož za pršut ALPHA MIKARTA, 21 cm, rdeča, Güde
Akce Sticker
142 € –24 %
107 €
GUDEM76521

Noži za filete - z našimi noži za filete brez težav odstranite kožo z ribe

Za kaj se uporablja nož za filete?

Nož za filetiranje je vrsta kuhinjskega noža, ki se uporablja za filetiranje. Spada v družino nožev za izkoščevanje in se uporablja zlasti za filetiranje in pripravo rib. Z nožem za filete rib se pri razkosavanju rib reže skozi kožo, kosti in meso.

Po čem se nož za file razlikuje od noža za izkoščevanje?

Noži za filetiranje spadajo v družino nožev za izkoščevanje, vendar so njihova prožna in kot britev ostra rezila namenjena rezanju rib in odstranjevanju kosti. Noži za izkoščevanje so boljša izbira za trše meso, kot so svinjina, govedina ali piščanec.

Kako se nabrusijo noži za ribje fileje?

Gibljivo rezilo noža za filetiranje zaradi svoje prožnosti zahteva drugačno brušenje kot ostali noži. Nož za filete je naostren od konice do pete, v nasprotju z drugimi noži, ki so naostreni od pete do konice.

Če želite izbrati idealno ostružilo za nož za filete, si oglejte našo zbirko ostružkov za nože.

Kaj je dober nož za filetiranje?

  • material - prepričajte se, da ste izbrali visokokakovosten nož z rezilom, ki ne rjavi zlahka
  • dolžina rezila - ena najpomembnejših lastnosti noža za filete je njegova dolžina. Dolžina noža mora biti odvisna od velikosti rib, ki jih najpogosteje pripravljate. Za večje ribe izberite nož z daljšim rezilom, za manjše pa s krajšim
  • tanko in prožno rezilo - ustrezna stopnja prožnosti rezila vam bo omogočila enostavno rezanje fileja in natančne reze

Na spletni strani Kulina boste našli veliko izbiro vrhunskih nožev za filetiranje priznanih proizvajalcev, kot sta Wusthof in Forged in če imate radi ribe, si obvezno oglejte našo zbirko nožev za lososa ter pribora za morske sadeže in ribe.

Tukaj lahko preberete tudi naš nakupovalni vodnik o tem, kako izbrati popolne nože za vašo kuhinjo.

Kako skrbeti za nož za filetiranje?

Kuhinjski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da vam nož za filete služi dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali etui za nože
  • redno ostrite nož