Noži za zelenjavo
Noži za zelenjavo - majhni in priročni
Kaj so noži za zelenjavo?
Noži za zelenjavo so majhni, priročni noži s kratkimi rezili s koničasto, včasih rahlo ukrivljeno konico. Uporabljajo se za lupljenje ali rezanje majhnega sadja in zelenjave, zato če iščete nož za rezanje, sekljanje ali rezanje velike zelenjave, uporabite kuhinjski nož ali nož Santoku.
Za kaj se uporabljajo majhni noži za zelenjavo?
Noži za zelenjavo se lahko uporabljajo za številne kulinarične naloge in sestavine. Uporabite jih lahko za:
- lupljenje drobnega sadja in zelenjave
- izrezovanje madežev
- lupljenje zelene čebule ali česna
- obrezovanje majhne zelenjave
- rezanje drobnega sadja
- izrezovanje oblik zelenjave
Na spletni strani Kulina boste našli številne nože za zelenjavo zanesljivih blagovnih znamk, kot so Wusthof in Zwilling, WMF (tukaj si oglejte najbolje prodajane nože za zelenjavo). Če iščete več nožev za kuhinjo, si preberite naš priročnik za nakup noža tukaj Če zelenjavo raje lupite z lupilnikom, si oglejte našo ponudbo kakovostnih lupilnikov za zelenjavo.
Kako skrbeti za nože za zelenjavo?
Če ste vložili denar v nož za zelenjavo, si zagotovo želite, da bi vam služil dolgo časa, zato upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:
- noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
- če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
- lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
- nože shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali etui za nože
- redno ostrite nože