orodja za barmane
Orodja za barmane - pripravite koktajle kot profesionalec
Zakaj so orodja potrebna pri barmanstvu?
Običajna maksima pravi, da je barman tako dober, kot je dobro njegovo orodje. Zato mora imeti vsak bar potrebna in zadostna orodja in opremo za dobro delovanje. Ta orodja so lahko izdelana iz različnih materialov, vključno z nerjavnim jeklom, plastiko, lesom, steklom itd., odvisno od orodja in njegove predvidene uporabe.
Za dobro delo potrebujete pravo orodje, pri čemer postrežba pijač ni nobena izjema. Brez ustreznega barmanskega orodja pijače ne bodo tako dobrega okusa, za strežbo strankam boste porabili več časa, na koncu pa se bosta zmanjšala zadovoljstvo in dobiček. Z najboljšo barsko opremo lahko mešate, stiskate, cedite in nalivate odlične koktajle, ne glede na to, ali ste barman začetnik ali izkušeni mojster.
Skrbno smo izbrali vrhunske izdelke iz znanih podjetij, kot so Philippi, Blomus, in WMF da bo to za vas še enostavnejše in bolj vznemirljivo.
Katera barmanska orodja so na voljo na spletnem mestu Kulina?
Kulina vam je na voljo zbirka barmanskih orodij, ki zagotavljajo učinkovito delovanje bara in povečujejo zadovoljstvo gostov. Na našem spletnem mestu lahko najdete naslednja orodja:
- Šejkerji se uporabljajo za mešanje sestavin in hlajenje pijač.
- Barske žlice; uporabljajo se za mešanje sestavin in merjenje sestavin.
- Žigalniki; uporabljajo se za natančno merjenje sestavin.
- Nalivalniki; uporabljajo se za nadzor pretoka tekočine pri nalivanju pijač.
- Odpirač za steklenice se uporablja za odpiranje steklenic piva, vina in gaziranih pijač.
- Zamaški; uporabljajo se za zapiranje steklenic z alkoholom in preprečevanje razlitja.
- Pepelniki; uporabljajo se za shranjevanje cigaretnih ogorkov in drugih kadilskih pripomočkov.
Ponujamo tudi barmanske komplete, ki vključujejo več orodij v kompletu. Z ustreznimi orodji lahko pripravite okusne in privlačne koktajle, ki bodo osupnili vaše obiskovalce.
Kako lahko pravilno vzdržujem barsko orodje?
Najprej poskrbite, da orodje očistite čim prej po vsaki uporabi, in sicer z neabrazivnimi materiali in toplo vodo z rahlim detergentom, da preprečite nastanek prask.
Da bi se izognili rji ali koroziji, pogosto svetujemo ročno čiščenje. Pomembno je tudi temeljito sušenje. Nato orodje pospravite v poseben organizator ali posodo.
Da bi preprečili nesreče, orodje uporabljajte previdno, po potrebi namažite gibljive dele in ga shranjujte na vlažnih ali prenatrpanih mestih.
Ti nasveti vam bodo pomagali ohranjati barmanska orodja v odlični kondiciji, da vam bodo še naprej koristila pri neskončnem mešanju.