Pekači za kruh & hlebce

20 items total
Pekač za štruce, 30 x 10,8 cm, de Buyer
Akce Sticker
36,12 € –19 %
Pekač za štruce, 30 x 10,8 cm, de Buyer
Na zalogi na spletu (2 pcs)
29 €
DB471630
Model za peko žemljic, rjav, silikon, Lékué
Akce Sticker
21,90 € –13 %
18,86 €
LKE0202300M10M017
Model za peko kruha 300 ml, rjav, silikon, Lékué
Akce
23,90 € –20 %
18,95 €
LKE0200500M10M070
Model za peko baget, silikonski, rjav, Lékué
Akce Sticker
20,90 € –20 %
16,56 €
LKE0203100M10M017
Pekač za štruce XBAKE, 30 cm, modra, jeklo, Guardini
Akce Sticker
28 € –30 %
19,60 €
GD13030PBSAPRGNAM
Model za peko kruha 600 ml, rjav, silikon, Lékué
Akce
34,90 € –22 %
27,19 €
LKE0200600M10M017
Pekač za štruce 25 cm, rjavi, Lékué
Akce Sticker
19,90 € –22 %
Pekač za štruce 25 cm, rjavi, Lékué
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
15,50 €
LKE2410525M10M017
Set za peko kruha in baget, 3 kosi, rjav, Lékué
Akce Sticker
46,90 € –15 %
39,71 €
LKE3000085SURM017
Pekač za štruce DELIBAKE J1640374, 30 cm, Tefal
Akce Sticker
23,49 € –19 %
19 €
TEFJ1640374
Pekač za štruce DELIBAKE J1640174, 30 cm, Tefal
Akce
12,49 € –19 %
10 €
TEFJ1640174
Bagel model za peko, set 6 kosov, rjava, silikonska, Lékué
Akce Sticker
22,90 € –20 %
18,11 €
LKE0220350M10M017
Pekač za kruh XBAKE, 25 cm, modra, jeklena, Guardini
Akce
17 € –30 %
11,90 €
GD13025PBSGNAM
Pekač za štruce, 25 x 10,8 cm, de Buyer
Akce
30,18 € –20 %
Pekač za štruce, 25 x 10,8 cm, de Buyer
Na zalogi na spletu (2 pcs)
24 €
DB471625
Pekač za štruce 28 cm, rjavi, Lékué
Akce Sticker
20,90 € –13 %
Pekač za štruce 28 cm, rjavi, Lékué
Na zalogi na spletu (4 pcs)
18,08 €
LKE1210528M10M017
Set za peko kruha, 2 kosa, rjava, Lékué
Akce
37,90 € –19 %
Set za peko kruha, 2 kosa, rjava, Lékué
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
30,48 €
LKE3000028SURM017

Posode za kruh in hlebce - za domači kruh in drugo sladko ali kislo domače pecivo

Kaj so pekači za kruh in pekači za hlebce?

Pekači za hlebce, pogosto imenovani tudi pekači za kruh, so vrsta pekačev, ki so običajno pravokotne oblike in imajo globoke stene, ki omogočajo vzhajanje testa. Namenjene so predvsem peki kruha, lahko pa se uporabljajo tudi za peko različnih drugih jedi, kot so mesna pečenka, limonin preliv, terine, bananin kruh ter različna peciva in paštete.

Kaj morate upoštevati pri nakupu posode za kruh in hlebce?

  • Velikost: Odločite se, katero vrsto kruha boste najpogosteje pekli. Na spletnem mestu Kulina so na voljo tradicionalni pekači za kruh z visoko kupolo, daljši ali krajši pekači ter silikonski kalupi za bagete ali žemljice.
  • Material: Aluminij, litina, silikon in keramika so priljubljeni materiali, ki se uporabljajo za izdelavo pekačev za kruh.
  • Lastnosti: Če je pekač prevlečen z nelepljivo prevleko, bodo vaši pekovski izdelki lažje zdrsnili iz pekača, perforirane luknje spodbujajo kroženje zraka za bolj hrustljavo skorjico, pokrov pa bo kruh ohranil lepo kvadratno obliko.

Za redno peko kruha in peciva je na spletnem mestu Kulina na voljo vrsta pekačev za kruh vrhunskih blagovnih znamk, kot so de Buyer, Emile Henry, Eva Solo in Lékué. Veliko naših pekačev za kruh ima nelepljivo prevleko, ki olajša odstranjevanje hlebca ali peciva iz pekača.

Kakšen je idealen pekač za kruh?

Pri peki kruha je treba uporabiti ustrezno posodo, da se kruh dosledno peče in oblikuje čudovita zunanja skorja. Posebej za peko kruha je namenjen pekač za kruh ali pekač z visokimi robovi, ki omogočajo vzhajanje kruha. Za enakomerno segrevanje in preprosto odstranjevanje uporabite ponev za kruh iz aluminijastega jekla, ki se ne prijema. S pokritim pekačem boste preprečili vzhajanje kruha, tako da bo kruh kvadratne oblike z enakomerno strukturo in globoko zlato skorjo.

Ali je za peko kruha primernejša kovinska posoda?

Večina pekov uporablja kovinske pekače kot najprimernejši način peke. Kovinski pekači za hlebce zlahka in hitro prevajajo toploto, tako da toplota prehaja skozi pekač in nato v testo, kar pripomore k enakomernejši peki hlebcev.

Ste pripravljeni za peko kruha? Za poenostavitev postopka lahko uporabite profesionalni pekač za kruh iz obsežne zbirke profesionalne posode za peko na spletni strani Kulina.