Ponve za praženje

2 items total
Ponev za praženje PROBOND 26 cm, 3,3 l, nerjaveče jeklo, Hestan
Novo v
290 €
HEST31568

Sauté Ponve – v čem se razlikujejo od standardnih ponev in zakaj jih potrebujete?

Globoke ponve, imenovane sauté ponve, so posebne vrste ponev z veliko površino in visokimi robovi, ki se uporabljajo za:

  • praženje,
  • poširanje,
  • kombinacijo popeke in dušenja,
  • ali globokega cvrtja

Globoka ponev z ravnimi in visokimi robovi, dolgim ročajem in veliko kuhalno površino je idealna za kuhanje sestavin v tekočini, mešanje več različnih sestavin, pripravo enolončnih jedi ali različnih vrst obar. Zato je sauté ponev verjetno najbolj vsestranska ponev, ki jo lahko imate v svoji kuhinji – oglejte si naše najbolj prodajane globoke ponve tukaj ali si preberite, kako izbrati najboljše ponve za vašo kuhinjo v našem celotnem vodniku za ponve tukaj.

Uporaba sauté ponve s pokrovom vam pomaga ohraniti vodo pri kuhanju jedi, kot so curry in obare, zaščititi hrano pred izsušitvijo ali zažigom ter poskrbeti, da bodo jedi veliko bolj mehke in aromatične.

Kaj je značilno za sauté ponev?

  • ravne in razmeroma visoke stranice
  • široko in ravno dno
  • velika površina in prostornina za enakomerne rezultate
  • dolg ročaj in dodaten, manjši ročaj na nasprotni strani, ki omogoča enostavno prenašanje ponve s štedilnika na kuhinjsko površino ali na mizo za serviranje hrane neposredno v ponvi
  • večina sauté ponev ima pokrove, ki zadržujejo toploto in omogočajo dušenje

Kakšna je razlika med sauté ponvijo in kuharsko ponvijo?

Kuharska ponev (imenovana tudi saucier) je posebna vrsta globoke saute ponve in je hibrid med ponvijo za cvrtje in klasičnim loncem. Je univerzalna, omogoča veliko kuhalno površino in visoke robove kot globoke ponve, vendar ima nagnjene stranice. Kuharske ponve so idealne za pečenje, praženje, kuhanje jajc, pripravo omak in še veliko več.

V Kulini nudimo širok izbor sauté in kuharskih ponvic iz visokokakovostnih materialov, ki jih zagotavljajo ugledne blagovne znamke, kot so de Buyer, Woll, Mauviel ali Eva Solo.Nekatere imajo titanovo neprijemljivo površino ali ročaje, zaradi katerih so primerne za uporabo v pečici. Globoka ponev je ena od obveznih posod v vsaki kuhinji, zato poskrbite, da boste investirali v ponev vrhunske kakovosti, ki vam bo omogočila doseganje odličnih rezultatov kuhanja za dolgo časa.