Posode za pečenje v pečici
Posode v pečici - nujna oprema v vaši kuhinji
Kaj je popolna posoda za peko v pečici?
Posoda za peko v pečici, pogosto imenovana casserole, verjetno iz arhaične francoske besede casse, ki pomeni majhna posoda, je velika, globoka posoda, ki se uporablja v pečici in kot posoda za serviranje (zato je včasih opremljena z majhnimi ročaji). Je eno od osnovnih kuhinjskih orodij, ki se lahko uporablja za različne namene. Pekač lahko uporabite za sladke in slane jedi, za sladice in večerjo, zelenjavo, meso ali sadje. Služi lahko kot nadomestek za pekač ali celo pekač, zato poskrbite za kakovostno posodo za peko, ki vam bo služila večno in bo dobro videti na vaši kuhinjski plošči.
Posode za peko v pečici so izdelane iz toplotno odpornih materialov, kot so steklo, kovina ali glinena posoda, ki prenesejo temperature do 250 °C in so primerne za uporabo v pečici.
Za kaj lahko uporabite posodo za peko v pečici?
Posodo za peko lahko uporabite za številne kulinarične poskuse, zato vam bo visokokakovostna posoda za peko v pečici služila ne le več let, temveč tudi precej pogosto. Za kuhanje lahko uporabite posodo za pečenje:
- enolončnice (makaronske ali zelenjavne)
- krompir au gratin
- enchiladas in quiches
- sadne drobtine
- lasagnas
- meso
Na spletni strani Kulina boste našli predvsem keramične, porcelanaste in lončene posode za peko v pečici. Če iščete odlično posodo za peko v pečici, preverite ponudbo blagovne znamke Revol. Zagotavljamo vam, da boste navdušeni nad oblikami in barvami njihove keramike! Legendarne posode za peko francoske blagovne znamke Emile Henry izdelane iz keramike HR® (High Resistance), ki zagotavlja enakomerno razpršitev toplote, kar omogoča popolno peko hrane do sredine. Njihov retro videz in čudovite barve bodo videti odlično v vsaki kuhinji, z njimi pa boste lahko jedi iz pečice zlahka servirali naravnost na mizo in v hladilnik.
Ne pozabite uporabljati kovinskih pripomočkov, saj lahko poškropijo ali strgajo zunanjo plast keramične posode!