Pekač za mafine ELASTOMOULE, za 20 mini canelé muffinov, s premerom 3,5 cm, de Buyer
Code: DB185621Related products
Product detailed description
Profesionalni silikonski kalup za 20 mini kanelurčkov ⌀ 3,5 cm Elastomoule® je primeren tako za toplo kot hladno pripravo. Popolna oblika z ostrimi robovi za popolno predstavitev vaših izdelkov.
Profesionalni silikonski kalupi Elastomoule® francoskega podjetja de Buyer so absolutni vrh na trgu. Zaradi posebnega materiala - silikonske pene, ki vsebuje kovinski prah - so ti kalupi izjemno toplotno prevodni in zagotavljajo odlične rezultate. Pecivo bo enakomerno pečeno, po celotni površini pa bo nastala karamelizirana plast. Kalupi Elastomoule® prenesejo temperature od -70 °C do +300 °C, zato so primerni tako za peko kot za shranjevanje v zamrzovalniku. Francoski kuharji uporabljajo te kalupe za pripravo različnih predjedi in sladic, tako pečenih kot nepečenih. Primerni so tudi za različne jajčne kreme, stepene pene, aspike itd.
Profesionalni silikonski kalupi Elastomoule® de Buyer na kratko:
- prožna in nelepljiva silikonska pena s kovinskim prahom
- izjemno hiter prenos toplote zaradi mikromehurčkov v materialu
- popolna karamelizacija pražene vsebine
- patentiran sistem
- primeren za peko in zamrzovanje, vzdrži temperature od -70 °C do +300 °C
- profesionalna kakovost
Uporaba kalupov Elastomoule®:
- Pred prvo uporabo kalupe operite z milnico ali v pomivalnem stroju. Pred prvo uporabo model namažite le z malo olja ali masla. To za nadaljnjo uporabo ne bo potrebno.
- Če kalupe uporabljate v pečici, jih postavite neposredno na rešetko in ne na pekač. Mreža omogoča veliko boljše kroženje toplote in enakomernejše kuhanje vsebine. Mrežo postavite v spodnji del pečice.
- Temperature za peko v silikonskih pekačih Elastomoule® so enake kot pri običajnih pekačih.
- Ne uporabljajte v pečici v načinu žara, saj lahko infrardeči žarki resno poškodujejo kalupe.
- Lahko se uporablja v mikrovalovni pečici.
- Nikoli ne vstavljajte v pečico, če je katera koli od votlin v kalupu prazna! V prazne prostore kanite malo olja ali jih posujte z moko.
- Za ravnanje s kalupom ne uporabljajte noža ali drugih ostrih predmetov.
- Enostavno ga očistite pod tekočo vodo ali v pomivalnem stroju.
Francoska specialiteta Canelés de Bordeaux, znana tudi kot cannelés Bordelais, je naravnost čarobna. Majhne tortice z bogato aromo ruma in vanilije, zaprte v hrustljavo karamelno skorjico. Ta priljubljeni recept je pred približno 300 leti razvil neznani kuhar iz Bordeauxa. Od takrat je doživel številne spremembe. Bleščeča, temno rjava do skoraj črna površina, grenko-sladek okus ob prvem ugrizu, hrustljava sladka karamelna skorjica, ki je v popolnem nasprotju z nežno sredico z vonjem po vaniliji in rumu - to je osnovna značilnost te sladice. Ti majhni kruhki so po dolgih letih spet v središču pozornosti in sčasoma bodo zagotovo tekmovali s Crème brûlée za najbolj priljubljeno karamelizirano sladico. Pečejo se v posebnih kalupih - bodisi bakrenih s pocinkano notranjostjo bodisi sodobnejših silikonskih kalupih. Pogosto jih postrežejo s konjakom ali vinom, kot so jih včasih postregli na tradicionalnih francoskih degustacijah.
Recept za 12-16 peciva, odvisno od velikosti pekača
1/2 litra mleka
2 celi jajci
2 stepena rumenjaka
1/2 stroka vanilije ali 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta
3 - 4 žlice ruma
1 skodelica navadne moke
1 skodelica trsnega sladkorja
2 žlici masla
maslo za namastitev kalupov
sladkor za posipanje
Postopek:
1. Dan prej: zavrite mleko z vanilijo in maslom.
2. Po segrevanju počakajte, da se počasi ohladi
3. Zmešajte moko in sladkor, nato dodajte jajca in rumenjake ter vse skupaj dodajte v vročo mešanico mleka in vanilije
4. Nežno premešajte, da dobite tekočo in gladko maso, kot za palačinke, ohladite, nato dodajte rum.
5. Postavite ga v hladilnik za 24 ur (največ 48 ur).
6. Ko ste pripravljeni za peko caneles: segrejte pečico na 250 °C.
7. Modelčke izdatno namažite z maslom in posujte s sladkorjem.
8. Testo vlijte v modele do 3/4 .
9. Modelčke položite na pekač, pecite 5 minut na visoki temperaturi, nato pa temperaturo znižajte na 175 °C in pecite 1 uro. (Odvisno od vaše pečice lahko traja tudi do ene ure in četrt!) Na vrhu bodo imeli rjavo skorjico, v notranjosti pa bodo vlažni.
10. Še vroče jih previdno odstranite iz kalupov. Pustite, da se ohladi.
11. Za zajtrk ga postrezite s čajem ali kavo, pozno popoldne ali zvečer pa s kozarcem vina ali konjaka.
Dobrega apetita!
Additional parameters
Category: | Pekači za šarkelj |
---|---|
Weight: | 0.2 kg |
Material: | Silikon |
Število kosov v kompletu: | 1 ks |
Vrsta izdelka: | Pekač |
Kolekcija: | de Buyer Elastomoule® |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Proizvajalec: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!