Sekire za meso

1 items total
Nož za sekljanje ALPHA OAK, 18 cm, rjava, Güde
204 €
GUDEE74018

Nož za sekljanje - vaše zmogljivo kuhinjsko orodje

Kaj je cepilni nož in za kaj lahko uporabite cepilni nož?

Sekač je velik nož, podoben sekiri s pravokotnimi rezili. Čeprav se morda zdi neprijeten, ga boste, ko ga začnete uporabljati, uporabljali tako pogosto kot kuhinjski nož. Njegovo močno rezilo za večnamensko uporabo se lahko uporablja za:

  • delitev velikih kosov mehkih kosti
  • sekljanje večjih kosov mesa
  • rezanje velike zelenjave, kot so buče, zelje ali buče
  • sekljanje vseh vrst zelenjave
  • drobljenje stroka česna
  • filetiranje rib
  • zajemanje sesekljanih sestavin in njihovo prenašanje v lonec, ponev ali vok

Koliko vrst nožev za sekljanje obstaja?

Na spletnem mestu Kulina najdete izbor vrhunskih sekljalnikov svetovno znanih blagovnih znamk, kot sta Wusthof in Zwilling. Izbira pravega noža za sekljanje je ključnega pomena in je odvisna od naloge, ki jo želite najpogosteje opravljati, in sestavin, ki jih želite pripraviti z njim. Kupite lahko več vrst sekljalnikov z rezili različnih oblik in velikosti, vsak pa ima svoje značilnosti.

  • Sekljalnik za meso

Sekač za meso je kulinarični pripomoček za rezanje velikih kosov mesa, kit in kosti. S sekačem lahko obdelujete mehkejše kose mesa ter sekljate kosti, hrustanec in kite. Brez težav lahko obdeluje govedino, prašiče in ribe ter se običajno uporablja za deljenje pečenk in kokoši.

  • Kitajski sekač

Veliki noži, znani kot "kitajski sekači", se običajno uporabljajo v kitajski kuhinji, vendar so primerni tudi za različne oblike domačega kuhanja. Imajo široko rezilo z mehkimi krivuljami in zaobljenim robom. Vsak dan boste posegli po kitajskem sekljalniku, da boste lahko sekljali, rezali, rezali na kocke in sekljali vse sestavine za svoje najljubše jedi.

  • Sekljalnik za zelenjavo

Sekač za zelenjavo - je velik, kvadraten nož z zelo širokim rezilom - je odličen za rezanje velike zelenjave, kot je zelje, sekljanje trde zelenjave, kot so korenje, čebula in zelena, pa tudi mehkejše, kot je paradižnik.

Kako skrbeti za nož za sekljanje?

Kuhinjski noži so precejšnja naložba, zato če želite, da bo vaš sekač služil dolgo, upoštevajte ta preprosta pravila za čiščenje in shranjevanje nožev:

  • noži so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju, vendar priporočamo, da nož očistite ročno, saj lahko čistila za pomivanje v pomivalnem stroju poškodujejo površino jeklenega rezila
  • če ima nož lesen ročaj, ga ne dajte v pomivalni stroj
  • lesene ročaje redno mažite z lanenim oljem ali čebeljim voskom, da se ne izsušijo
  • nož za šunko shranjujte ločeno, da se rezila ne bi potujila. Uporabite blok za nože ali stojalo ali etui za nože
  • redno ostrite nož za sekljanje z brusilnikom za nože -
  • uporabite desko za rezanje, ki je primerna za nože in dovolj velika, da se vanjo lahko razreže pršut, ki ga želite narezati