Spatule za glaziranje & dekoriranje

11 items total
Spatula za glaziranje FKOFFICIUM, 9 cm, de Buyer
Akce
24,12 € –21 %
19 €
DB423109
Spatula za peko, 24 cm, de Buyer
Akce
7,53 € –20 %
Spatula za peko, 24 cm, de Buyer
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
6 €
DB489124N
Spatula za glaziranje FKOFFICIUM, 20 cm, de Buyer
Akce
32,24 € –19 %
26 €
DB423020
Spatula za glaziranje FKOFFICIUM, 20 cm, de Buyer
Akce
32,35 € –19 %
26 €
DB423120
Spatula za glaziranje PRO, Zwilling
Akce Sticker
32,33 € –18 %
Spatula za glaziranje PRO, Zwilling
Na zalogi na spletu (4 pcs)
26,50 €
ZW37160028

Lopatice za poliranje in okraševanje - spremenite torto v umetniško delo

Kaj je lopatka za glazuro?

Lopatice za glazuro, kot pove že ime, se večinoma uporabljajo za nanašanje glazure, nanašanje nadeva med plastmi torte in enakomerno nanašanje maslene kreme na torte, kolačke in piškote. Lopatice za glazuro in dekoriranje imajo običajno dolge ročaje, ki varujejo prste pred kremo ali glazuro, ter dolga, ozka in nekoliko prožna rezila, ki so najpogosteje kovinska.

Lopatico morate udobno držati v roki, rezilo pa mora biti čvrsto, a hkrati prožno, da boste lahko dosegli lepe in gladke robove.

Med lopatkami za okraševanje tort boste našli tudi lopatke za peko in strganje testa, ki vam bodo pomagale pri mešanju testa in strganju posode.

Preverite našo ponudbo vrhunskih pripomočkov za peko zanesljivih proizvajalcev, kot so de Buyer ali Zwilling.

Katera je najboljša vrsta lopatice za glaziranje torte?

Za nanašanje glazure na vrh torte je primerno orodje ofsetna lopatka. Ta vrsta lopatice ima rezilo pritrjeno na ročaj z zamaknjenim kotom. Oblika vam omogoča boljši nadzor kot običajna lopatice, zaradi kota pa je med vašo roko in kremo prostor, ki preprečuje, da bi po nesreči potopili členke v plast, ki jo obdelujete. Nagnjeno rezilo je uporabno tudi pri dvigovanju hrane iz ponvic, kalupov ali pekačev.

Kako uporabljam okrasno lopatico?

  • Pred uporabo lopatico potopite v vročo vodo, da se na njo ne prilepi glazura.
  • S plosko stranjo lopatice za glazuro dodajte prvi sloj glazure ali zatesnite drobtine, da ustvarite oblogo iz drobtin. Ta plast je lahko precej tanka. Po nanosu premaza za drobtine torto za 30 minut postavite v hladilnik.
  • Na vrh drugega sloja torte položite kupček glazure in jo razporedite, da bo površina ravna. Nato z lopatico za glazuro premažite stranice torte s prelivom. To počnite, dokler ne premažete celotne torte.

Kako vzdržujem lopatico za glazuro?

  • Pred uporabo lopatico vedno potopite pod vročo vodo , da se na njo ne prilepi glazura.
  • Nikoli ne uporabljajte lopatice za glazuro ali okrasitev za kaj drugega kot za okraševanje tort. Ne uporabljajte ga za odpiranje pokrovov (kaj šele pločevink!) in ne udarjajte z robom rezila po trdi površini, da ne poškodujete, odščipnete ali opraskate rezila. Tako bodo nastale plasti glazure z vzorcem, ki ga ne bi nikoli želeli doseči!
  • Takoj po koncu uporabe lopatico ročno operite in jo posušite z mehko krpo.