Univerzalne ponve za cvrtje

44 items total
Jeklena ponev CARBONE PLUS, 28 cm, de Buyer
Jeklena ponev CARBONE PLUS, 28 cm, de Buyer
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
59,41 €
DB511028
Univerzalna ponev BLUE CARBON 26 cm, modra jeklo, de Buyer
54,99 €
DB3502408
Mini ponev za cvrtje, 14 cm, De Buyer
Mini ponev za cvrtje, 14 cm, De Buyer
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
30,47 €
DB814014
Univerzalna ponev BLUE CARBON 24 cm, modra jeklo, de Buyer
48,59 €
DB3502407
Univerzalna ponev BLUE CARBON 28 cm, modra jeklo, de Buyer
61,39 €
DB3502409
Mini ponev, 12 cm, De Buyer
Mini ponev, 12 cm, De Buyer
Na zalogi na spletu (2 pcs)
26,94 €
DB814012
Ponev CHOC EXTREME LOQY, 28 cm, črna, iz aluminija, de Buyer
175 €
DB836428
Ponev za cvrtje na prostem FP30, 30 cm, lito železo, Petromax
51 €
PET700167
Univerzalna ponev BLUE CARBON 32 cm, modra jeklo, de Buyer
74,19 €
DB3502410
Univerzalna ponev BLUE CARBON, 20 cm, modro jeklo, de Buyer
40,89 €
DB3502406
212761 univerzalni panev adamant comfort 32 cm cerna hlinik fissler
139 €
FS159105321000
Ponev za cvrtje na prostem FP40, 40 cm, lito železo, Petromax
85 €
PET700204
Ponev za cvrtje na prostem FP35, 35 cm, lito železo, Petromax
62 €
PET700181
Set posod CENIT, 2 kosa, Fissler
Set posod CENIT, 2 kosa, Fissler
Na zalogi na spletu (>5 pcs)
120 €
FS45301021000
Ponev za cvrtje na prostem FP25, 25 cm, lito železo, Petromax
43 €
PET730560
Univerzalna ponev EDO, 20 cm, 1 l, črna, Alessi
76 €
ALPU11320B
Ponev za praženje EDO, 28 cm, črna, Alessi
120 €
ALPU11428B
Set ponev CENIT, 28 cm + CATANIA 24 cm, set 2 kosov, Fissler
134 €
FS045353021000
Ponev z nelepljivim premazom CENIT, 20 cm, Fissler
45,78 €
FS45300201000
Univerzalna ponev LEVITAL+ FLAT, 28 cm, črna, aluminij, Fissler
84,99 €
FS110100281000
Ponev z nelepljivim premazom INGENIO UNLIMITED L7630632, 28 cm, Tefal
43,24 €
TEFL7630632
186563 smeckff2801blm 1
149 €
SMECKFF2801BLM
Up
More products

Ponve za cvrtje - katere so najboljše ponve za cvrtje?

Ponve za cvrtje so obvezen del vsake kuhinje. Najpogostejše vrste ponvic so aluminijaste, iz nerjavečega jekla, bakrene ali litoželezne ponve. Vsak material ima svoje značilnosti in prednosti, o katerih si lahko preberete spodaj ali na naš celoten vodnik za ponve tukaj. Preverite tudi naše najbolj prodajane ponve za cvrtje tukaj in si oglejte, kaj so izbrali drugi kupci.

Katere so najboljše ponve in za katero vrsto hrane so primerne?

  • ponve iz nerjavečega jekla: za skoraj vse vrste hrane, ki jo želite cvreti, pražiti ali peči, saj so praktično neuničljive, material pa omogoča izvrstno porazdelitev toplote
  • aluminijaste ponve so najboljše za peko posameznih kosov mesa, zrezkov, hamburgerjev ali cvrtje jajc. Aluminijaste ponve so lahke in zelo dobre s porazdelitvijo toplote, vendar ne pozabite, da toplote ne ohranjajo dobro, zato bo temperatura v vroči ponvi nihala, ko boste vanjo dodajali hrano
  • litoželezne ponve so najboljše za zrezke, pa tudi za cvrtje in peko različnih vrst hrane. Kljub temu ne smete pozabiti, da jih ne smete uporabljati za živila, kot so paradižnik in druge kisle sestavine, občutljive ribe, jajca ali lepljive sladice
  • bakrene ponve hitro se segrejejo in ohladijo, so lepega videza in odličen okras vsake kuhinje, popolne so za pripravo živil, ki zahtevajo stalno toploto in natančen nadzor temperature (za ribe, omake ali sladice, kot je karamela), vendar v njih ne smete uporabljati kislih sestavin, kot so limonin sok, vino ali paradižnik

Nakup prave ponve je odvisen tudi od tega, kakšno hrano običajno cvremo, kakšen štedilnik uporabljamo in za koliko ljudi običajno kuhamo.

Ali so nelepljive ponve dobre za cvrtje in zakaj jih profesionalni kuharji ne marajo?

Ponve z nelepljivo plastjo so zelo priročne in enostavne za uporabo, zato jih mnogi radi uporabljajo za vse vrste kulinaričnih opravil, vključno s cvrtjem, praženjem ali dušenjem. Kljub temu morate vedeti, da so običajno zelo občutljive in da lahko z uporabo napačnih kuhinjskih pripomočkov ali premočnih, abrazivnih kemikalij, zlahka uničite njihovo neprijemljivo površino. Zato jih profesionalni kuharji ne uporabljajo v profesionalnih kuhinjah ali restavracijah, kjer se ponve ves čas uporabljajo.

Kljub temu so ponve z nelepljivo prevleko odlično orodje za uporabo doma, kombinacija nerjavečega jekla in nelepljive funkcionalnosti je kot nalašč za vse vrste domačih kuharjev, tudi za popolne začetnike. Uporabljajte svoje ponve z nelepljivo površino zlasti za jajčne jedi, zelenjavo, perutnino in občutljive ribe.

Kako pogosto je treba zamenjati ponve z neprijemljivo površino?

Glede na splošna pravila bi jih morali zamenjati približno vsakih pet let, vendar morate občasno pregledati posodo in če opazite, da je ukrivljena, opraskana ali razbarvana, jo morate takoj prenehati uporabljati.

Katere ponve so najboljše?

V Kulini boste našli veliko zanesljivih, visokokakovostnih ponev priznanih proizvajalcev, kot so Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF. Izbira je odvisna od tega, kateri material vam je boljši in koliko denarja želite investirati v ponev. Izberite Tefal če iščete cenovno ugodno ponev brez prijemanja ali pa se odločite za de Buyer če si lahko omislite vrhunsko ponev legendarnega francoskega proizvajalca.

Kako skrbeti za ponve?

Če ste vložili denar v kakovostno ponev, jo morate ustrezno negovati, kar bo zagotovilo njeno dolgo in zdravo uporabo. Kako vzdrževati ponev? Upoštevajte ta preprosta pravila, da boste v svoji ponvi uživali dolgo:

  • na ponvah brez prijemanja uporabljajte samo silikonske pripomočke,
  • ponve vedno operite ročno, ne uporabljajte močnih detergentov ali gobic z grobo površino,
  • ponve posušite takoj po pomivanju,
  • izogibajte se večjim temperaturnim spremembam (nikoli ne postavljajte vroče ponve pod mrzlo vodo),
  • izogibajte se kisli hrani in aerosolnim razpršilom za kuhanje,
  • ponev po sušenju premažite s tanko plastjo olja,
  • pravilno shranjujte svoje ponve