Univerzalne ponve za cvrtje de Buyer

53 items total
Ponev za cvrtje MINERAL B PRO, 28 cm, jeklo, de Buyer
Sale
97,65 € –33 %
65,28 €
DB568028
Ponev za cvrtje MINERAL B, 28 cm, jeklo, de Buyer
Sale
85,10 € –20 %
68,08 €
DB561028
Jeklena ponev CARBONE PLUS, 28 cm, de Buyer
Sale
59,41 € –30 %
Jeklena ponev CARBONE PLUS, 28 cm, de Buyer
Na zalogi na spletu (64 pcs)
41,29 €
DB511028
Ponev za cvrtje MINERAL B, 32 cm, jeklo, de Buyer
Sale
94 € –20 %
75,20 €
DB561032
Ponev za cvrtje MINERAL B, 26 cm, jeklo, de Buyer
Sale
68,12 € –29 %
47,80 €
DB561026
Ponev za cvrtje MINERAL B, 20 cm, jeklo, de Buyer
Sale
50 € –27 %
36,27 €
DB561020
Ponev za cvrtje MINERAL B, 12 cm, de Buyer
Sale
25,76 € –27 %
Ponev za cvrtje MINERAL B, 12 cm, de Buyer
Na zalogi na spletu (10 pcs)
18,60 €
DB561212
Ponev za cvrtje MINERAL B, 24 cm, de Buyer
Sale
60 € –29 %
Ponev za cvrtje MINERAL B, 24 cm, de Buyer
Na zalogi na spletu (75 pcs)
42,22 €
DB561024
Ponev za palačinke MINERAL B, 24 cm, de Buyer
Sale
60 € –31 %
40,82 €
DB561124
Ponev za cvrtje MINERAL B PRO, 20 cm, jeklo, de Buyer
Sale
78,82 € –31 %
53,94 €
DB568020
Ponev za cvrtje MINERAL B, 24 cm, de Buyer
Sale
84,71 € –30 %
Ponev za cvrtje MINERAL B, 24 cm, de Buyer
Na zalogi na spletu (28 pcs)
58,59 €
DB568024
Ponev za cvrtje MINERAL B, 26 cm, lesen ročaj, de Buyer
Sale
84,59 € –24 %
63,99 €
DB571026
Ponev za ribe MINERAL B, 36 x 26 cm, jeklo, De Buyer
Sale
130,47 € –25 %
96,62 €
DB565136
Ponev za cvrtje AFFINITY, 20 cm, jeklena, de Buyer
Sale
144 € –20 %
115 €
DB372420
Up
More products

Ponve za cvrtje - katere so najboljše ponve za cvrtje?

Ponve za cvrtje so obvezen del vsake kuhinje. Najpogostejše vrste ponvic so aluminijaste, iz nerjavečega jekla, bakrene ali litoželezne ponve. Vsak material ima svoje značilnosti in prednosti, o katerih si lahko preberete spodaj ali na naš celoten vodnik za ponve tukaj. Preverite tudi naše najbolj prodajane ponve za cvrtje tukaj in si oglejte, kaj so izbrali drugi kupci.

Katere so najboljše ponve in za katero vrsto hrane so primerne?

  • ponve iz nerjavečega jekla: za skoraj vse vrste hrane, ki jo želite cvreti, pražiti ali peči, saj so praktično neuničljive, material pa omogoča izvrstno porazdelitev toplote
  • aluminijaste ponve so najboljše za peko posameznih kosov mesa, zrezkov, hamburgerjev ali cvrtje jajc. Aluminijaste ponve so lahke in zelo dobre s porazdelitvijo toplote, vendar ne pozabite, da toplote ne ohranjajo dobro, zato bo temperatura v vroči ponvi nihala, ko boste vanjo dodajali hrano
  • litoželezne ponve so najboljše za zrezke, pa tudi za cvrtje in peko različnih vrst hrane. Kljub temu ne smete pozabiti, da jih ne smete uporabljati za živila, kot so paradižnik in druge kisle sestavine, občutljive ribe, jajca ali lepljive sladice
  • bakrene ponve hitro se segrejejo in ohladijo, so lepega videza in odličen okras vsake kuhinje, popolne so za pripravo živil, ki zahtevajo stalno toploto in natančen nadzor temperature (za ribe, omake ali sladice, kot je karamela), vendar v njih ne smete uporabljati kislih sestavin, kot so limonin sok, vino ali paradižnik

Nakup prave ponve je odvisen tudi od tega, kakšno hrano običajno cvremo, kakšen štedilnik uporabljamo in za koliko ljudi običajno kuhamo.

Ali so nelepljive ponve dobre za cvrtje in zakaj jih profesionalni kuharji ne marajo?

Ponve z nelepljivo plastjo so zelo priročne in enostavne za uporabo, zato jih mnogi radi uporabljajo za vse vrste kulinaričnih opravil, vključno s cvrtjem, praženjem ali dušenjem. Kljub temu morate vedeti, da so običajno zelo občutljive in da lahko z uporabo napačnih kuhinjskih pripomočkov ali premočnih, abrazivnih kemikalij, zlahka uničite njihovo neprijemljivo površino. Zato jih profesionalni kuharji ne uporabljajo v profesionalnih kuhinjah ali restavracijah, kjer se ponve ves čas uporabljajo.

Kljub temu so ponve z nelepljivo prevleko odlično orodje za uporabo doma, kombinacija nerjavečega jekla in nelepljive funkcionalnosti je kot nalašč za vse vrste domačih kuharjev, tudi za popolne začetnike. Uporabljajte svoje ponve z nelepljivo površino zlasti za jajčne jedi, zelenjavo, perutnino in občutljive ribe.

Kako pogosto je treba zamenjati ponve z neprijemljivo površino?

Glede na splošna pravila bi jih morali zamenjati približno vsakih pet let, vendar morate občasno pregledati posodo in če opazite, da je ukrivljena, opraskana ali razbarvana, jo morate takoj prenehati uporabljati.

Katere ponve so najboljše?

V Kulini boste našli veliko zanesljivih, visokokakovostnih ponev priznanih proizvajalcev, kot so Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF. Izbira je odvisna od tega, kateri material vam je boljši in koliko denarja želite investirati v ponev. Izberite Tefal če iščete cenovno ugodno ponev brez prijemanja ali pa se odločite za de Buyer če si lahko omislite vrhunsko ponev legendarnega francoskega proizvajalca.

Kako skrbeti za ponve?

Če ste vložili denar v kakovostno ponev, jo morate ustrezno negovati, kar bo zagotovilo njeno dolgo in zdravo uporabo. Kako vzdrževati ponev? Upoštevajte ta preprosta pravila, da boste v svoji ponvi uživali dolgo:

  • na ponvah brez prijemanja uporabljajte samo silikonske pripomočke,
  • ponve vedno operite ročno, ne uporabljajte močnih detergentov ali gobic z grobo površino,
  • ponve posušite takoj po pomivanju,
  • izogibajte se večjim temperaturnim spremembam (nikoli ne postavljajte vroče ponve pod mrzlo vodo),
  • izogibajte se kisli hrani in aerosolnim razpršilom za kuhanje,
  • ponev po sušenju premažite s tanko plastjo olja,
  • pravilno shranjujte svoje ponve