Univerzalne ponve za cvrtje de Buyer

18 items total
Ponev z nelepljivim premazom CHOC EXTREME, 28 cm, de Buyer
207 €
DB830028
Ponev z nelepljivim premazom CHOCO RESTO, 24 cm, indukcija, de Buyer
88,99 €
DB848024
Ponev CHOC EXTREME LOQY, 24 cm, črna, iz aluminija, de Buyer
154 €
DB836424
Ponev z nelepljivim premazom CHOC B BOIS, 24 cm, lesen ročaj, de Buyer DB878024
Ponev z nelepljivim premazom CHOC RESTO INDUCTION, 20 cm, de Buyer
67,99 €
DB848020
Ponev CHOC EXTREME LOQY, 28 cm, črna, iz aluminija, de Buyer
194 €
DB836428
Ponev z nelepljivim premazom CHOCO RESTO, 28 cm, za indukcijo, de Buyer DB848028
Ponev z nelepljivim premazom CHOC B BOIS, 28 cm, lesen ročaj, de Buyer DB878028
Ponev z nelepljivim premazom CHOC B BOIS, 32 cm, lesen ročaj, de Buyer DB878032
Ponev z nelepljivim premazom CHOC EXTREME, 20 cm, de Buyer
134 €
DB830020
Ponev z nelepljivim premazom CHOCK B BOIS, 20 cm, lesen ročaj, de Buyer DB878020
Ponev z nelepljivim premazom CHOC RESTO INDUCTION, 32 cm, de Buyer
119 €
DB848032
Servirna ponev CHOC EXTREME, 20 cm, neprijemljiva, de Buyer
138 €
DB831320
Ponev z nelepljivim premazom CHOC EXTREME, 32 cm, de Buyer
226 €
DB830032
Mini ponev za cvrtje, 14 cm, De Buyer
Mini ponev za cvrtje, 14 cm, De Buyer
Na zalogi na spletu (5 pcs)
33,49 €
DB814014
Ponev z nelepljivim premazom CHOC CLASSIC 26 cm, aluminij, de Buyer
56,99 €
DB818026
Servirna ponev CHOC EXTREME, 24 cm, nelepljiva, de Buyer
183 €
DB831324

Ponve za cvrtje - katere so najboljše ponve za cvrtje?

Ponve za cvrtje so obvezen del vsake kuhinje. Najpogostejše vrste ponvic so aluminijaste, iz nerjavečega jekla, bakrene ali litoželezne ponve. Vsak material ima svoje značilnosti in prednosti, o katerih si lahko preberete spodaj ali na naš celoten vodnik za ponve tukaj. Preverite tudi naše najbolj prodajane ponve za cvrtje tukaj in si oglejte, kaj so izbrali drugi kupci.

Katere so najboljše ponve in za katero vrsto hrane so primerne?

  • ponve iz nerjavečega jekla: za skoraj vse vrste hrane, ki jo želite cvreti, pražiti ali peči, saj so praktično neuničljive, material pa omogoča izvrstno porazdelitev toplote
  • aluminijaste ponve so najboljše za peko posameznih kosov mesa, zrezkov, hamburgerjev ali cvrtje jajc. Aluminijaste ponve so lahke in zelo dobre s porazdelitvijo toplote, vendar ne pozabite, da toplote ne ohranjajo dobro, zato bo temperatura v vroči ponvi nihala, ko boste vanjo dodajali hrano
  • litoželezne ponve so najboljše za zrezke, pa tudi za cvrtje in peko različnih vrst hrane. Kljub temu ne smete pozabiti, da jih ne smete uporabljati za živila, kot so paradižnik in druge kisle sestavine, občutljive ribe, jajca ali lepljive sladice
  • bakrene ponve hitro se segrejejo in ohladijo, so lepega videza in odličen okras vsake kuhinje, popolne so za pripravo živil, ki zahtevajo stalno toploto in natančen nadzor temperature (za ribe, omake ali sladice, kot je karamela), vendar v njih ne smete uporabljati kislih sestavin, kot so limonin sok, vino ali paradižnik

Nakup prave ponve je odvisen tudi od tega, kakšno hrano običajno cvremo, kakšen štedilnik uporabljamo in za koliko ljudi običajno kuhamo.

Ali so nelepljive ponve dobre za cvrtje in zakaj jih profesionalni kuharji ne marajo?

Ponve z nelepljivo plastjo so zelo priročne in enostavne za uporabo, zato jih mnogi radi uporabljajo za vse vrste kulinaričnih opravil, vključno s cvrtjem, praženjem ali dušenjem. Kljub temu morate vedeti, da so običajno zelo občutljive in da lahko z uporabo napačnih kuhinjskih pripomočkov ali premočnih, abrazivnih kemikalij, zlahka uničite njihovo neprijemljivo površino. Zato jih profesionalni kuharji ne uporabljajo v profesionalnih kuhinjah ali restavracijah, kjer se ponve ves čas uporabljajo.

Kljub temu so ponve z nelepljivo prevleko odlično orodje za uporabo doma, kombinacija nerjavečega jekla in nelepljive funkcionalnosti je kot nalašč za vse vrste domačih kuharjev, tudi za popolne začetnike. Uporabljajte svoje ponve z nelepljivo površino zlasti za jajčne jedi, zelenjavo, perutnino in občutljive ribe.

Kako pogosto je treba zamenjati ponve z neprijemljivo površino?

Glede na splošna pravila bi jih morali zamenjati približno vsakih pet let, vendar morate občasno pregledati posodo in če opazite, da je ukrivljena, opraskana ali razbarvana, jo morate takoj prenehati uporabljati.

Katere ponve so najboljše?

V Kulini boste našli veliko zanesljivih, visokokakovostnih ponev priznanih proizvajalcev, kot so Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll or WMF. Izbira je odvisna od tega, kateri material vam je boljši in koliko denarja želite investirati v ponev. Izberite Tefal če iščete cenovno ugodno ponev brez prijemanja ali pa se odločite za de Buyer če si lahko omislite vrhunsko ponev legendarnega francoskega proizvajalca.

Kako skrbeti za ponve?

Če ste vložili denar v kakovostno ponev, jo morate ustrezno negovati, kar bo zagotovilo njeno dolgo in zdravo uporabo. Kako vzdrževati ponev? Upoštevajte ta preprosta pravila, da boste v svoji ponvi uživali dolgo:

  • na ponvah brez prijemanja uporabljajte samo silikonske pripomočke,
  • ponve vedno operite ročno, ne uporabljajte močnih detergentov ali gobic z grobo površino,
  • ponve posušite takoj po pomivanju,
  • izogibajte se večjim temperaturnim spremembam (nikoli ne postavljajte vroče ponve pod mrzlo vodo),
  • izogibajte se kisli hrani in aerosolnim razpršilom za kuhanje,
  • ponev po sušenju premažite s tanko plastjo olja,
  • pravilno shranjujte svoje ponve