Vakumski kuhalniki Sous-vide

1 items total
Sous vide folija VACUPACK/FRESH LOCK XA256010, set 2 kosov, Tefal
11 €
TEFXA256010

Vakuumski kuhalnik Sous-vide - vaš nenavadni kuhinjski pomočnik

Francoski izraz sous vide, ki v prevodu pomeni "v vakuumu", se nanaša na način kuhanja, pri katerem je hrana položena v neprepustno posodo in potopljena v posodo z vodo, segreto na določeno temperaturo.

Katere so največje prednosti sous vide kuhanja?

Čeprav sous vide kuhanje zahteva posebno opremo in več časa, ima nekaj velikih prednosti.

  • imate velik nadzor nad časom kuhanja. Hrano lahko pripravite in vakuumsko zaprete do en dan vnaprej ter jo pustite, da se počasi kuha v vodni pečici. Hrano lahko v načinu sous vide pripravite čez noč in jo postrežete, ko ste pripravljeni.
  • ni vam treba sami uravnavati temperature - meso in ribe lahko kuhate določen čas, ne da bi morali sami uravnavati temperaturo
  • kuhanje s sous videom je prostoročno! - vse, kar morate storiti, je, da hrano vakuumsko zapakirate, jo položite v vodo, nastavite temperaturo in odidete
  • Pri sous vide se ohrani več hranil in vitaminov kot pri drugih načinih kuhanja.
  • kuhališča sous vide naredijo meso bolj mehko
  • skoraj vse je mogoče kuhati v načinu sous vide; nekateri kuharji ga uporabljajo celo za mehko kuhanje jajc.

Kako uporabljam vakuumsko kuhališče Sous-vide?

Za začetek potrebujete vsaj tri stvari: vodo, veliko posodo in neprepustno vrečko. Najpogostejša vrsta vrečk za večkratno zapiranje je vakuumsko zaprta in jo lahko dobite na našem spletnem mestu.

Ker kuhanje hrane sous vide okrepi okus, vam svetujemo, da za začinitev jedi pred pakiranjem v vrečko uporabite majhno število začimb. Enostavno napolnite vrečko, iz nje iztisnite zrak in jo postavite v toplo vodno kopel v posodi.

Katere so bistvene zahteve pri uporabi kuhalnika sous-vide?

Poleg kuhalnika sous-vide boste potrebovali še nekaj dodatne opreme, kot so aparat za vakuumsko zapiranje vrečk, vakuumske vrečke ali folija ter vakuumska črpalka. Nekatere med njimi so navedene v nadaljevanju:

Stroj za vakuumsko zapiranje: Vakuumski stroji za zapiranje delujejo tako, da iz plastične vrečke, v katero je zapakirano živilo, odstranijo zrak, preden jo zaprejo s toploto. Tako hrana ostane dlje časa sveža, saj ustvarite okolje, ki mikrobom izjemno otežuje razvoj. Uporablja se za kuhanje pod podtlakom, saj tesno zapiranje preprečuje tudi izgubo vlage in zažiganje.

Vrečke za vakuumski pečatnik: V vakuumskih vrečkah hrana ostane sveža do 8-krat dlje. Vse hranilne snovi so še vedno nedotaknjene, okus in vonj pa sta še vedno polna. Te vrečke so najboljše za kuhanje v vakuumu, saj so trpežne in odporne na opekline pri segrevanju.

Da bi zagotovili zelo uspešno kuhanje, vam ponujamo vse, kar potrebujete za kuhanje sous-vide, od kuhalnikov sous-vide do vseh dodatkov priznanih podjetij, kot so Severin in Zwilling.