Mreža za palačinke - 5 razlogov, zakaj jo imeti doma

Je res treba imeti posebno ponev za palačinke ali lahko zadostujemo z univerzalno ponevjo? To vprašanje očitno moti številne ljubitelje palačink. V našem vodniku bomo poskušali rešiti to dilemo in vam hkrati svetovali, kako izbrati idealno ponev za vaše potrebe. Da bodo domače palačinke vedno okusne!


5 RAZLOGOV, ZAKAJ IMETI DOMA REŠETKO ZA PALAČINKE

  1. Popolna oblika z nizkimi robovi za lažje vlivanje testa in obračanje palačink.
  2. Vsestranska uporaba - lahko se uporablja tudi za omlete, krompirjeve palačinke ali palačinke.
  3. Ergonomski ročaj za udobno držanje in obračanje palačink.
  4. Površina, ki se ne prijema, za tanke palačinke brez prižiganja in trganja.
  5. Težko kovinsko dno za optimalno prevajanje toplote in enakomerno porjavitev.

Običajne ponve z visokimi robovi niso primerne za pripravo palačink. Enostavno rokovanje s testom, spretno obračanje in predvsem enakomerno pečene palačinke kot v restavraciji so glavni razlogi za nakup posebne ponve za palačinke. Naložba se vam bo lepo povrnila.

PRED IZBIRO UPOŠTEVAJTE NEKAJ KLJUČNIH DEJAVNIKOV.

  • Združljivost s kuhalno ploščo - ali je primeren za plinski, električni, keramični ali indukcijski štedilnik.
  • Nelepljiva površina - to je nujno potrebno pri pripravi palačink, da se na ponvi ne raztrgajo.
  • Material - Izbirate lahko med preizkušenimi materiali, kot so jeklo (železo), titan in kakovostne ponve z aluminijastim jedrom in trajno neprijemljivo površino.
  • Velikost - izberite glede na svoje znanje in število obrokov (najbolj priljubljena velikost od 24 do 30 cm)
  • Višina posode - optimalna višina stranic je 2-10 mm
  • Ročaj - dolga, udobna in izolirana, da drži ponev tudi, ko je vroča.

Pri izbirikakovostne ponve za palačinke izbira ustreznega materiala ima ključno vlogo. Vsak material ima posebne lastnosti, ki vplivajo na delovanje ponve. Govorimo o materialih, kot so jeklo, titan in aluminij.

Ocelové pánve na palačinky

Jeklene ponve za palačinke

Jeklena rešetka za palačinke - klasična in trpežna izbira z odlično toplotno prevodnostjo, ki vam bo služila vse življenje.

Titanové pánve na palačinky

Titanove ponve za palačinke

Titanijeva ponev za palačinke - lahka, zelo vzdržljiva in enostavna za vzdrževanje zaradi površine, ki se ne prijema.

Hliníkové pánve na palačinky

Aluminijaste ponve za palačinke

Aluminijasta rešetka za palačinke - lahka, s hitrim dvigom temperature in dobro toplotno prevodnostjo.



Ocelové pánve na palačinky

Jeklene ponve za palačinke

Jeklene (in železne) ponve so klasična in preizkušena izbira za pripravo okusnih palačink. Jeklo je močan in trpežen material, ki zagotavlja stabilnost in vzdržljivost. Dobro akumulira toploto in jo enakomerno porazdeli po ponvi. Kakovostna jeklena ponev vam lahko služi celo življenje. Z žganjem ponve in redno uporabo postane ponev naravno nelepljiva, njene lastnosti pa se še izboljšajo. Naložba v jekleno ponev za palačinke se vsekakor splača.

Jeklene ponve za palačinke

Prednosti in slabosti jeklenih ponev za palačinke

Prednosti

  • Visoka trdnost in vzdržljivost - prenese grobo ravnanje.
  • Brez PFOA, brez PTFE ali druge škodljive kemikalije.
  • Naravno nelepljivo (po sežigu), lastnosti pa se z uporabo izboljšajo.
  • Primerno za indukcijo - lahko se uporablja na indukcijski kuhalni plošči.
  • Odlična toplotna prevodnost za enakomerno porazdelitev toplote.
  • Robustna zasnova, dolga življenjska doba.

Slabosti

  • Občutljivost za rjavenje, zahteva skrbno sušenje.
  • Ni primeren za pomivanje v pomivalnem stroju.

Titanove ponve za palačinke

Titanove in jeklene ponve so najboljša izbira za palačinke kot za kuharske mojstre. Titan je močan, lahek in odlično prevaja toploto. Titanove ponve se hitro segrejejo in vzdržujejo natančno temperaturo za popolne rezultate. Njihova prednost je tudi enostavno vzdrževanje in čiščenje. S tem materialom zagotovo ne boste zgrešili.

Titanove ponve za palačinke

Titanové pánve na palačinky

Prednosti in slabosti titanovih ponev za palačinke

Prednosti

  • Visoka odpornost na praske in deformacije - titan je zelo trd material.
  • Enostavno vzdrževanje zaradi visokokakovostne površine, ki se ne prijema.
  • Sprejemljiva teža , ki omogoča enostavno upravljanje.
  • Sodobno oblikovanje - titanove ponve so videti elegantno.

Slabosti

  • Višja nakupna cena kot drugi materiali.
  • slabša toplotna prevodnost kot jeklo ali litina.

Hliníkové pánve na palačinky

Aluminijaste ponve za palačinke

Ponev temelji na lahkem aluminijastem jedru, ki ima izjemne prevodne lastnosti in odlično razporeja toploto. Vendar aluminij ni primeren za stik s hrano, zato je kombiniran z jeklom in nelepljivo prevleko na površini. Rezultat je ponev, ki odlično prevaja toploto, zato se palačinke enakomerno spečejo, hkrati pa ima tudi nelepljivo površino za lažje rokovanje.

Aluminijaste ponve za palačinke

Prednosti in slabosti aluminijastih ponev za palačinke

Prednosti

  • Enakomerna porazdelitev toplote na celotnem območju.
  • Majhna teža za lažje rokovanje.
  • Hitro naraščanje temperature, krajše predgrevanje.
  • Primerno za indukcijo - lahko se uporablja na indukcijski kuhalni plošči.
  • Cenovna dostopnost - spada med cenejše vrste ponvic.

Slabosti

  • Občutljivost za praske nelepljiva površina - Izjema so kakovostne kaljene zlitine.
  • Spodnji del cenejših in tanjših modelov se sčasoma poveša. Palačinke se morda ne bodo enakomerno spekle.

Iščete pravo ponev, v kateri boste hitro in enostavno pripravili zlate palačinke? Povedali vam bomo, na kaj morate biti pozorni, ko izbirate pravo ponev za svojo kuhinjo.

3.1 Izberite rešetko za palačinke s površino, ki se ne prijema

Za pripravo okusnih in lepih palačink je treba izbrati primerno ponev z visokokakovostno neprijemljivo površino. Priporočljive vrste so:

  • Jeklene in železne ponve s površino, ki se ne prijema so zelo odporne na visoke temperature in praske od kovinskih pripomočkov. Ni vam treba skrbeti za poškodbe na površini. Vendar je pomembno omeniti, da jeklene ponve po prvem žganju postanejo nelepljive. Čim dlje jih uporabljate, tem boljše lastnosti pridobivajo. Vendar jih ni mogoče pomivati v pomivalnem stroju.
  • Titanove ponve s površino, ki se ne prijema so stabilni in ohranijo svojo obliko tudi pri visokih temperaturah. Površina je odporna proti praskam s kovinskimi orodji.
  • Aluminijaste ponve s površino, ki se ne prijema vključujejo lahkotno aluminijasto jedro, ki zaradi svojih izjemnih prevodnih lastnosti odlično razporeja toploto. Kljub tveganju, da se pri cenejših modelih opraska neprijemljiva površina, in kljub morebitni deformaciji dna ponve je še vedno dobra izbira za doseganje zlatih in enakomerno pečenih palačink.
Vybírejte pánev na palačinky s nepřilnavým povrchem

Zvolte velikost pánve na palačinky podle počtu strávníků

3.2 Odvisno od tega, kako velike palačinke imate radi, in pozor, večja ponev bo zahtevala več spretnosti.

Pri izbiri rešetke za palačinke je dobro upoštevati velikost rešetke.

  • Manjše ponve: s premerom približno 24 cm so primerne za pripravo palačink za 1-2 osebi.
  • Osrednji bazen: z velikostjo približno 26, 27, 28 cm je idealen za 2-3 jedce.
  • Velike ponve: izmer 30 cm in je bolj primeren za vso družino ali večje podjetje.

Če torej pripravljate palačinke za nekaj ljudi, vam bo zadostovala manjša ponev. Za več ljudi si omislite večji model, da ne boste za štedilnikom preživeli cele večere.


3.3 Preverite združljivost s kuhalno ploščo, zlasti pri indukcijskih ponvah

  • Večina ponev se prilagaja različnim kuhalnim ploščam - plinskim, električnim in keramičnim.
  • Pozor, vsi modeli ne delujejo na indukciji. Lahke aluminijaste ponve niso primerne za indukcijo, razen če imajo vsaj dno iz feromagnetnega materiala, tj. nerjavnega jekla, litega železa, emajlirane kovine itd.
  • Zato pri nakupu preverite material, da se izognete nepotrebnim naložbam.
Ověřte si kompatibilitu s varnou deskou, zejména u pánve na indukci

Najboljše ponve za palačinke glede na ocene strank

Kulina konica

Primernost posode preverite z magnetom - če se prilepi, bo indukcijska ponev delovala. Kakovostne ponve brez prijemanja so idealna izbira za zagotavljanje nemotenega kuhanja palačink na indukcijski kuhalni plošči. V naši ponudbi boste našli primerne modele za vse vrste kuhalnih plošč.

Preizkusili smo več deset modelov vodilnih proizvajalcev in lahko ste prepričani, da smo izbrali najboljše. Raziščite našo ponudbo, na primer izdelkov de Buyer ali WOLL.


Pánve na palačinky de Buyer

Ponev za palačinke de Buyer

Francoska blagovna znamka de Buyer izdeluje zelo kakovostne jeklene (in železne) ponve za palačinke, ki so priljubljene zaradi svojih izjemnih lastnosti. Zaradi odlične toplotne prevodnosti se hitro segrejejo in nato toploto enakomerno razporedijo po celotni površini. Palačinke so tako popolnoma zlato zapečene, brez hladnih ali zažganih mest. Ponev de Buyer je tudi zelo trpežna in vzdrži pogosto uporabo.

Ponev za palačinke de Buyer


Ponev za palačinke WOLL

Nemška blagovna znamka WOLL dobavlja vrhunske titanove ponve za palačinke z nelepljivo površino, odporno na praske. Zahvaljujoč inovativnemu materialu in izdelavi se toplota bliskovito porazdeli po celotni površini ponve. Zato so primerne tudi za indukcijo. Poleg tega omogočajo varčno kuhanje z minimalno količino olja. Ponev WOLL je videti sodobno in je odlična za delo.

Ponev za palačinke WOLL

Pánve na palačinky WOLL

Classic ponve za palačinke so dobra izbira, toda iskreno - kdo od nas ima čas in potrpljenje, da pripravi palačinke za vso družino? Morda je čas, da razmislite o nakupu pomočnika, kot je naprava za pripravo palačinks katerim lahko tudi kuhar začetnik zlahka in hitro pripravi zlate palačinke.


Palačinkovače

Izdelovalci palačink

Za razliko od klasične ponve je naprava za pripravo palačink oblikovan posebej za hitro in enostavno pripravo palačink. Zakaj torej kupiti napravo za palačinke?

  • Zaradi posebne oblike in neprijemljive površine kuhalne površine boste dosegli popolno porjavitev in ločevanje palačink, ne da bi vam bilo treba dodati veliko olja.
  • Pozabite na neskončno trganje palačink.
  • Z napravo za pripravo palačink lahko palačinke pripravite že od začetka ter prihranite veliko časa in živcev.

Pri izbiri pravega modela upoštevajte parametre, kot so moč, velikost plošče, material in končna obdelava.. Za pripravo domačih palačink priporočamo na primer preizkušen model za palačinke LONO proizvajalca WMF, ki ga odlikujejo robustna konstrukcija, velika kuhalna površina, šest temperaturnih nastavitev in enostavno vzdrževanje (kuhalno površino in posodo lahko pomivate v pomivalnem stroju). Priskrbite si odličnega kuhinjskega pomočnika in se poslovite od skrbi, da bi se zažgali!

Izberite napravo za pripravo palačink

Raztresalniki za testo za palačinke

Za še lažjo pripravo palačink je lahko pekaču za palačinke in ponvi za palačinke priložen tudi posipalnik za testo. Preizkusite na primer razpršilnik za palačinke WMF Profi Plus.

Nastavki za namaze za palačinke so uporabni iz več razlogov:

  • Z raztegovalnikom za palačinke lahko testo enakomerno razporedite po vsej ponvi.
  • S tem orodjem je nanašanje hitrejše in enostavnejše kot z žlico ali lopatico, kar močno pospeši pripravo palačink.
  • Ne glede na to, ali pečete majhno ali veliko serijo palačink, z nastavkom za palačinke zagotovite, da bodo vse palačinke enake velikosti in oblike.

Izbira razpršilca za palačinke

Roztírače těsta na palačinky


Kulina konica

Si želite sveže palačinke, volovsko oko ali krompirjeve palačinke? Vse to zlahka pripravite s kakovostnimi ponev za palačinke (palačinka).

Naš nasvet
Preberi Tudi
->
Image
Zakaj imeti ponev in kako izbrati pravo?
Preberite o vseh prednostih posebnih ponvic za palačinke. Kdaj se jih splača imeti in kako izbrati prave?
POGOSTA VPRAŠANJA
Zakaj se palačinke prilepijo na rešetko?
Palačinke se prijemajo, če ponev nima kakovostne nelepljive površine. Priporočljivo je uporabiti ponev z nelepljivo prevleko, da se testo ne prijema.
V kakšnem olju cvremo palačinke?
Običajno se uporablja sončnično ali repično olje. Za najboljši rezultat pa je priporočljivo uporabiti svinjsko mast, da bi se z njo pri obračanju lažje rokovalo. Dovolj je že tanka plast, ki prekrije ponev.
Kdaj obrniti palačinko na ponvi?
Pravi čas za obračanje je, ko robovi palačinke postanejo zlato rjavi. Pred obračanjem je priporočljivo preveriti, ali se palačinka drži ponve s flipperjem.
Kaj storiti, če se palačinka zlomi?
Do trganja palačink pride, kadar je konsistenca testa neustrezna. Redko testo je treba zgostiti z dodatkom moke, gosto pa z mlekom. Dobljeno testo mora imeti konsistenco goste smetane.
Kakšno moko dati v palačinke?
Za pripravo palačink je priporočljivo uporabiti navadno moko, ki zagotavlja gladko razporeditev testa po ponvi. V nujnih primerih lahko uporabite tudi polgrobno moko.
Kako gosto mora biti testo za palačinke?
Prava konsistenca testa za palačinke mora ustrezati gosti smetani. Priporočljivo je, da testo po potrebi razredčite z mlekom, potem ko je počivalo. Nato ga enakomerno vlijemo na vročo rešetko.
Naj si kupim napravo za pripravo palačink?
Če želite pripraviti več palačink in imate v kuhinji prostor za še en aparat, je odgovor vsekakor pritrdilen. Priprava je preprosta, hitra in jo lahko opravi tudi popoln začetnik.
  • Za združljivost s kuhalno ploščo. Predvsem pri indukciji je pomembno izbrati ustrezen osnovni material.
  • Nelepljiva površina iz materialov, kot so jeklo, lito železo ali titan, preverjenih proizvajalcev, vključno z de Kupec a WOLL.
  • Nizke marže za enostavno obračanje in premikanje pripravljenih palačink - optimalna višina stranic je od 2 do 10 mm.
  • Udoben ročajki bodo dovolj odporen na visoke temperature.

Z vlaganjem v kakovosten ponve za palačinke zagotovo ne boste ničesar pokvarili. Kupite opremo, ki vam bo dolgo in zanesljivo služila. In predvsem uživajte v popolnih nedeljskih zajtrkih!


tmp

Honza Hajný, kuhar kuharske šole Chefparade

Skrivnost priprave palačink je v uporabi prave ponve. Da, prav ponev je tista, ki naredi razliko! Za palačinke vsekakor priporočam kakovostna jeklena posoda. Zakaj jeklo? Jeklena rešetka odlično prevaja toploto in zagotavlja enakomerno peko vsake palačinke. Poleg tega je zelo trpežna, zato vam bo služila leta in leta. Seveda pa je pomembna tudi površina. Niste ljubitelj jekla? Izberite ponev s površino, ki se ne prijema, vendar stavite na kakovost.. Tako se testo ne bo prijelo in palačinke se bodo zlahka obračale. In ne pozabite na udoben ročaj! S pravo ponevjo bo priprava palačink pravi užitek.

Kaj lahko uporabite za pripravo palačink: