Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 4000FC, 24 cm, Miyabi

Code: MB33950241
Akce Sticker
Brand: MIYABI
192 € –7 %
Japonski nož za narezovanje SUJIHIKI 4000FC, 24 cm, Miyabi
192 € –7 % 178 €
Na zalogi na spletu (2 pcs)

"Kuhinja, v kateri ne najdete dobrega noža, ni kuhinja."

Detailed information

Product detailed description

"Kuhinja, v kateri ne najdete dobrega noža, ni kuhinja."

Masaharu Morimoto, strokovnjak za japonsko kuhinjo in kuhar

Izjemno oster japonski nož SUJIHIKI s tankim dolgim rezilom je odličen za rezanje finega mesa. Nizka višina rezila zmanjšuje trenje, zato nož lažje prodre v meso. Če ste že kdaj delali z evropskimi noži, vas bo presenetila izjemna finost rezila. SUJIHIKI je japonska različica zahodnega noža za filetiranje. Surovo meso in ribe brez večjega napora narežite na drobne rezine. Neprekosljivo geometrijo noža boste cenili tudi pri rezanju pečenke, šunke ali perutninskih prsi. Če ste ljubitelj govejega carpaccia, mora biti ta nož obvezen del vaše kuhinje. Robusten, dobro uravnotežen, ergonomski ročaj iz eksotičnega lesa se odlično prilega roki in zmanjšuje napor rok pri delu pod različnimi koti.

Priporočilo: zaradi finega rezila ta nož ni primeren za obdelavo mesa s kostmi.

Specifikacije: dolžina rezila 24 cm

Užitek pri kuhanju se začne že pri pripravi, kjer ima nož neprimerljivo večjo vlogo. Japonski noži iz serije MIYABI 4000FC vas bodo elegantno vodili skozi vse rituale priprave hrane. Noži s tradicionalnimi ročaji so bili razviti s poudarkom na eleganci ter maksimalni praktičnosti in varnosti.

Rezilo je izdelano iz dvojno kaljenega kromiranega jekla FC61. Za doseganje še boljših lastnosti je bil uporabljen edinstven postopek kaljenja CRYODUR®, med katerim jeklo zaledeni na -196 °C. Dobljeni material se ponaša z izjemno trdoto. Tradicionalni postopek ročnega ostrenja Honbazuke je preverjen z večstoletnim delom mojstrov nožarjev. Gre za večstopenjski postopek brušenja, pri katerem se nož najprej naostri z vertikalno in horizontalno vrtečim se brusilnim kamnom, nato pa se rezilo polira z usnjenim brusilnim trakom. Simetrično brušenje in rob katane zagotavljata enostavno prodiranje skozi surovine. Izrezano varovalo preprečuje zdrs prstov na rezilo.

Osmerokotni ročaj zagotavlja popoln nadzor nad rezanjem in učinkovito oporo med rezanjem. Les ebenovca je naravno trpežen in dimenzijsko stabilen zaradi svoje visoke zrnatosti. Okrasni zatič ročaja je dostojen in dekorativen način. Popolno ravnotežje noža zagotavlja udobje in preprečuje utrujenost rok. Noži MIYABI 4000FC bodo popolnoma zadovoljili vašo željo po natančnem orodju japonskega izvora.

  • Izdelano iz dvojno kaljenega kromiranega jekla FC61
  • Trdota 61 Rockwell
  • CRYODUR® - edinstvena metoda utrjevanja z zmrzovanjem/temperacije
  • dvoslojno rezilo
  • Zaščita pred izrezom povečuje varnost uporabe
  • Avtentična, ozka japonska oblika
  • Rezilo Katana rob
  • Simetrični kroj
  • Edinstveno trifazno ročno brušenje Honbazuke
  • Visoka obstojnost rezil, odpornost proti koroziji in optimalna prožnost
  • Udoben ročaj iz lesa pakka
  • Osmerokotna oblika, impregniran les
  • Popolno ravnotežje za udobno rokovanje z nožem
  • Okrasni zatič
  • Graviran logotip
  • Ni primeren za pomivanje v pomivalnem stroju
  • Doživljenjska garancija za proizvodne napake na rezilu

Lepota in natančnost sta glavni značilnosti japonske kulture, enako filozofijo pa že od 14. stoletja spoštuje znamka MIYABI iz Sekija, središča japonskega jedilnega pribora. Japonski tradicionalni izdelovalec nožev je združil svojo natančno izdelavo s preizkušenimi proizvodnimi postopki in standardi nemške blagovne znamke ZWILLING J. A. HENKELS. Poslovna skupina ZWILLING je tako lahko razširila svojo ponudbo z lastno proizvodnjo pristnih japonskih nožev, in sicer v osrčju japonske industrije nožev.

Izdelovanje japonskih mečev je v deželi vzhajajočega sonca tradicija že več stoletij. Samurajski meči so bili in so občudovani zaradi svoje edinstvene elegance, ostrine, lepote in tehnične popolnosti. Natančno izdelani instrumenti MIYABI z avtentičnimi japonskimi rezili so dostojen naslednik te tradicije. Osupljiva, skoraj "kirurška" ostrina rezil ohranja teksturo uporabljenih surovin . Bodite tako zahtevni kot japonski kuharji in vaš cilj bo vedno odlično pripravljena jed.

Priporočila in vzdrževanje:

  • Z noži ne režite izjemno trdih sestavin, kot so zamrznjena živila
  • Noža ne izpostavljajte dolgotrajnemu stiku z vodo ali soljo
  • Izogibajte se upogibanju noža
  • Za ohranjanje ostrine je priporočljivo, da nož po uporabi ročno operete z blagim detergentom in ga takoj posušite
  • Zaščita rezila pred udarci
  • Če noža ne uporabljate dlje časa, ga zavijte v suho tkanino ali časopisni papir. Olje iz črnila, ki se uporablja v časopisnem tiskarskem stroju, ščiti rezilo pred morebitno korozijo
  • Pri negi lahko rezilo obrišete s krpo, namočeno v olje, kar poveča odpornost proti koroziji
  • Nož shranite na varnem mestu

Additional parameters

Category: Japonski noži
Weight: 0.17 kg
Dolžina rezila: 24 cm
Število kosov v kompletu: 1 ks
Vrsta izdelka: Japonski in Santoku nož
Kolekcija: MIYABI 4000FC
Margin: E
Velikost: 24 cm
K překladu: CZ AUTO
Proizvajalec: MIYABI
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: